Yunanistan’da kilisede maske takmayan kadın polise saldırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kilisede maske takmayan kadın polise saldırdı

Yunanistan’ın Fthiotida bölgesinde pazar günkü ayine katılan ve maske takmadan kiliseye giren kadın, kendisine ceza kesmeye gelen polislere saldırdı.

Lamiareport’un aktardığı bilgilere göre Attiki bölgesinden olan 54 yaşındaki kadın kiliseye maskesiz girince, durumun polise bildirildiği kaydedildi.

Ayin sonrası kiliseye giden polis ekipleri, çıkışta maske takmayan kadını tespit ederek ceza kesmeye çalışınca tartışma çıktığı belirtildi.

Bir görgü tanığının aktardığına göre maskesiz kadın kimlik bilgilerine polise vermeyi kabul etmemiş ve insanların gözü önünde polise bağırmaya başlamış.

Polisler kadına yaklaşmak istediğinde ise elindeki su şişesini polis memurlarına fırlatan kadının, polislerin ellerine ve ayaklarına vurmaya başladığı belirtiliyor.

Kısa süre sonra kadını etkisiz hale getiren polis ekiplerinin karakola götürdükleri kadına yasaların öngördüğü şekilde 150 evro para cezası kestiği ayrıca polise direnme suçlamasıyla hakkında iddianame hazırladığı ifade ediliyor.

Ayinde Fthiotida Metropoliti Simeon’un da hazır bulunduğu belirtiliyor. Bu cezanın Fthiotida bölgesinde kilisede maske takmayan bir kişiye kesilen ilk ceza olduğu kaydediliyor.

Metropolit Simeon’un da papazlara koronavirüs kurallarına harfiyen uyulması yönünde talimat verdiği ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...