Yunanistan’da önlem alınmazsa günde 700 korona vaka görülebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da önlem alınmazsa günde 700 korona vaka görülebilir

Selanik Aristotelio Üniversitesi’nin HERACLES araştırma grubunun Yunanistan’daki koronavirüsle ilgili öngörüleri şok etkisi yarattı.

Yunanistan’da son bir haftadır artan koronavirüs vakalarında dün rekor kırıldı ve ilk kez bir günde 203 vaka açıklandı.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/32364-yunanistanda-korona-rekoru-1-gunde-203-yeni-vaka-6si-bati-trakyada

HERACLE araştırma grubu sosyal mesafeye uyulması, maske takmanın her yerde zorunlu hale getirilmesiyle ve Merkez Makedonya bölgesinde yerel dolaşım kısıtlaması ve kapatmalara (lockdown) giderek ancak vakalardaki artışın durdurulabileceğini kaydediyor.

Araştırma sonuçlarına göre eğer koronavirüsün yayılmasının engellenememesi durumunda 2020 yılı sonuna kadar günde 700 vakanın görüleceği günler yaşanacak!

Yapılan araştırmada ayrıca hükümet ve sağlık yetkilileri tarafından açıklanan önlemlere uyulmaması durumunda yıl sonuna doğru koronavirüs konusunda Yunanistan’ı dramatik günlerin beklediği belirtiliyor.

Prof. Dimosthenis Sariyannis’in başında bulunduğu araştırma grubunun derhal alınmasını önerdiği tedbirler ise şöyle:

  • Kapalı alanlarda, hizmet sektöründeki işletmelerde, ofislerde, vatandaşların toplandığı açık ve kapalı alanlarda, toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kuralının toplu halde uygulanması ve ibadethanelerde de uygulanan sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi
  • Gereksiz bir araya gelmelerden ve sosyal etkinliklerden kaçınılmalı (en fazla 10 kişinin bir araya gelmesi kuralının uygulanması)
  • Bütün işyerlerinde maske kullanımının zorunlu olması ve maskenin işveren tarafından (vergi indirimi teşvikiyle) sağlanması
  • Gerekli görülen yerlerde (ticari işletmeler, özel ve kamu ofisleri v.s.) iç ve dış alanlarda maskenin zorunlu ve doğru kullanılması
  • Kamu memurlarının yüzde 75’inin “uzaktan çalışma” düzenine bir an önce geçirilmesi
  • Kamu daireleri, özel işletmeler, muayenehaneler ve ibadethanelerin iç mekanlarındaki havanın dezenfekte edilmesi
  • Eğlence merkezlerinin çalışma saatlerinin azaltılması (gece 12’ye kadar açık kalmaları öneriliyor)
  • Önlemlerin iki ya boyunca katı bir şekilde uygulanması ve maske takmayanlar ile sosyal mesafe kurallarına uymayanlara kesilecek cezanın 300 evro’ya çıkartılması
  • Gümrük kapılarındaki kontrollerin yoğunlaştırılması ve üniversite laboratuarlarının da bu konuda devreye sokulması
  • Şehir veya otel atıklarında çevre epidemiyoloji sistemlerinin kullanılması ve bu sayede virüsün aşırı yayıldığı yerlerin zamanında tespit edilmesi.

Raporda ayrıca şu sonuçlara yer veriliyor:

“Yaz aylarındaki gevşeklik devam ederse eylül sonunda günde 430 vaka göremeye başlayacağız ve bugün için 5.420 olan toplam vaka sayısı 22 binlere ulaşacak.

Virüsün yayılması engellenemezse ekim sonunda günlük vaka sayısı 573’e çıkacak ve 2020 yılı sonlarına doğru ise 700’ü aşması bekleniyor ve bu da ulusal sağlık sistemimize inanılmaz bir baskı uygulayacak”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...