İskeçeliler ağaç yetiştiriciliğine yöneliyor - Azınlıkça
Uncategorized

İskeçeliler ağaç yetiştiriciliğine yöneliyor

ERT Komotini radyosundan Maria Nikolau’nun haberine göre İskeçe’de ilk kez bu kadar dinamik bir şekilde küçük ve büyük elma, armut, kayısı, kivi, nektarin ve şeftali bahçeleri oluşturulmaya başlandı.

İskeçeli ağaç yetiştiricilerinden Tasos Tsakalos ağaç yetiştiriciliğinin günlük uğraş istediğine dikkat çekerken “Olay sadece ağaç ekmekten ibaret değil. Ağaçların yanında olman ve her gün bakımını yapman gerekiyor. Ağaçlar çocuk gibidir. Yaz kış bakım isterler” diyor.

İskeçe’de Tarımcılar Birliği dışında üç tarım üreticisi grubu daha oluşturulmuş durumda. Tsakalos “İnsanlar daha iyi bir gelir arıyor” diyor ve ekliyor “İşler ekonomik açıdan zorlaştıkça ağaç yetiştiriciliğine dönenlerin sayısı artıyor. Çalışmak isteyen çiftçiler için ağaç yetiştiriciliği iyi bir uğraş”.

2016’da çok yağmur yağmaması ağaç yetiştiricileri açısından iyi bir yıl olmasına yol açtı. Gerek nitelik gerekse de nicelik açısından elde edilen mahsuller üreticileri memnun etti. 2017’de işlerin daha da iyi gitmesini umut ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et