Selanikli genç kahve falı bakan cep telefonu uygulaması yaptı - Azınlıkça
Uncategorized

Selanikli genç kahve falı bakan cep telefonu uygulaması yaptı

Kahve falına cep telefonuyla bakma fikri Selanik’te kafeterya işleten Kostas Kukulis’e ait. Falcı uygulamasını şimdiye kadar 9.580 kullanıcı indirmiş ve bunlardan yaklaşık 6 bini aktif kullanıcı.

Temmuz ayında uygulamasını Play Store’a (uygulama şimdilik sadece android’ler için, çok yakında iphone’lar için de hazırlanacak) yüklediğini anlatan Kukulis, falcının Yunanca, İngilizce ve Arapça dillerinde olduğunu kaydediyor. Atina Haber Ajansına konuşan uygulamanın sahibi Selanikli vatandaş, uygulamanın Yunanistan dışında ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Avustralya ve Kıbrıs gibi ülkelerdeki kullanıcılar tarafından da indirildiğini ifade ediyor.

Uygulamanın kullanıcılarının büyük çoğunlukla erkeklerden oluşması ise dikkat çekiyor. Uygulamayı indiren erkeklerin özellikle ekonomiyle ilgili konularla ilgilendiğini anlatan Kukulis “işsizlik, ekonomik kriz, güvensizlik gibi konular erkekleri geleceğin kendilerine neler hazırladığını öğrenmek istemelerine yol açıyor ve bu yüzden fala başvuruyorlar” dedi.

Uygulama nasıl çalışıyor?

Akıllı cep telefonunuza indireceğiniz uygulamayı açıp Facebook’unuza bağladıktan sonra hediye olarak size 30 kontör veriliyor. Daha sonra kullanıcı 10 falcıdan birini seçiyor ve falcılar da tecrübelerine göre kontör alıyor. İçtiğiniz kahvenin fincanının fotoğrafı ise binlerce sembol ve şekil baz alınarak falcıların tecrübesine göre yorumlanıyor. Fallar ise kullanıcılara özel oluyor, yani sundukları kişisel bilgilere göre fala bakılıyor. Bedava kontörler bittikten sonra kullanıcıların uygulama ve Google aracılığıyla yeni kontör yüklemesi gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et