AB’de en az trafik kazası Yunanistan’da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB’de en az trafik kazası Yunanistan’da

Fotoğraf karesi arşivden kullanılmıştır.

Interamerican ve Anytime şirketlerinin Trafik Güvenliği Gözetleme kurumuyla ortaklaşa yaptığı araştırmaya göre, 2010-2019 yılları arasında Avrupa Birliği (AB) içerisinde trafik kazalarında en büyük azalma Yunanistan’da yaşandı.

2010-2019 yılları arasında %44 oranında bir azalma kaydedilirken, bu yılın (2020) ilk çeyreğinde de geçen yıla kıyasla %18’lik bir azalma olduğu bildiriliyor.

Nisan ayında ise geçen yıla kıyasla %58’lik bir kısıtlama olduğu, bunun nedenin de Paskalya tatilinde koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu ekleniyor.

Konu hakkında konuşan Atina’daki Ulusal Meçovio Politeknik Üniversitesi profesörü ve Trafik Güvenliği Gözetleme kurumu lideri Yorgos Yannis, trafik kazalarındaki azalmalarda araçların teknolojik özelliklerinin gelişmesinin önemli rol oynadığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...