Batı Trakya için kurulan özel komisyona girmek istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya için kurulan özel komisyona girmek istiyorlar

Yunanistan’da Kavala ve Drama illerine bağlı dokuz belediyenin başkanları, Başbakan Kiryakos Miçotakis, Meclis Başkanı Konstantinos Tasulas ve Batı Trakya’nın Kalkınması için Partilerarası Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni’ye bir mektup gönderdiler.

Doksato Belediye Başkanı Themistoklis Zekeridis, Drama Belediye Başkanı Hristodulos Mamsakos, Taşöz (Thasos) Belediye Başkanı Eleftherios Kiriakidis, Kavala Belediye Başkanı Theodoros Muriadis, Kato Nevrokopi Belediye Başkanı İoannis Kiriakidis, Nestos Belediye Başkanı Savvas Mihailidis, Paggaio Belediye Başkanı Filippos Anastasiadis, Paranesti Belediye Başkanı Anastasios Kagiaoglou ve Prosotsani Belediye Başkanı Theodoros Athanasiadis, metnin altında imzası olan başkanlar.

Başkanların talebi ise, kısa bir süre önce kurulan Batı Trakya Özel Komisyon’una Kavala ve Drama illerinin de dahil edilmesi.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin 3 ilinin (Rodop, İskeçe, Evros) dahil edildiği bu Komisyon’da diğer iki ilin haksızlığa uğradığını iddia eden belediye başkanları, Komisyon’a ve kalkınma projesine Kavala ve Drama illerinin de dahil edilmesini talep ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...