Miçotakis: Ekonomimiz ikinci bir korona kilitlenmesini kaldırmaz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Ekonomimiz ikinci bir korona kilitlenmesini kaldırmaz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile Atina’da bir araya geldi.

İkilinin görüşmede son Avrupa Liderler Zirvesi’nde koronavirüsten zarar gören AB’nin ekonomik iyileşmesine yönelik alınan kararları masaya yatırdı.

Başbakan Miçotakis Yunan hükümetinin pandemi sürecinde aldığı inisiyatiflere değinirken, göç konusu da görüşüldü ve Yunanistan’da büyün AB üyesi devletlerin dayanışma göstermesi gerekliliği vurgulandı

TÜRKİYE KONUSUNU DA GÖRÜŞTÜLER

Atina basınına yansıyan bilgilere göre “Türkiye’nin tahrikleri” de görüşmede ele alındı. Yunanistan Başbakanı, Türk yönetiminin Ayasofya’yı camiye dönüştürmesinin tahrik edici bir hareket olduğunu söylerken, kararın Alman kamuoyuna da olumsuz yansıdığı görüşmede vurgulandı.

“EKONOMİ İKİNCİ BİR KAPATMA KALDIRMAZ”

“Bütün Avrupa ülkelerinin koronavirüs pandemisi karşısında önümüzdeki aylarda teyakkuzda olması gerektiğini” vurgulayan Kiryakos Miçotakis şunlrı söyledi:

“En azından aşı bulunana kadar alarmda olmalıyız. Hepimiz ikinci bir “her yeri kapatma”ya (lockdown) gidemeyeceğimizi biliyoruz. Bununla birlikte göç akınları sorunuyla da aynı anda mücadele etmemiz gerekiyor”

Yunanistan’ın göç sorununa karşı verdiği mücadelenin Almanya ve Avrupa tarafından tanınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Miçotakis “Yunanistan’ın sadece kendi sınırlarını değil aynı zamanda Avrupa sınırlarını da koruduğunu” tekrarladı.

Armin Laschet ise Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalmayı başarmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaparken, Yunanistan ile Almanya’nın birlikte göğüs gerdiği çok sayıda zorlukların olduğunu kaydetti.

Göç sorununda Yunan hükümetine teşekkür etmek istediklerini belirten Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Başbakan, bu sisteme bir düzen getirmeyi başardınız. Çünkü dış sınırlarımızın güvenliği çok önemli bir konu. Yunanistan’a bu konuda gerekli yardım yapılmalı”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...