Uzmanlar uyardı: Hapşırırken nefesinizi... - Azınlıkça
Uncategorized

Uzmanlar uyardı: Hapşırırken nefesinizi…

Vücudun dış etkenlere karşı bir tepkisi olarak meydana gelen, günlük yaşantımızda hemen hemen herkesin karşılaştığı hapşırma eyleminin basite indirgenmemesi gerektiğini belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Sevil, hapşırmaya engel olunduğunda beyin kanaması, felce hatta kalbin durması gibi sonuçlarla karşılaşılabileceğini kaydetti.

Sevil, hapşırma esnasında dikkat edilmesi konulara dikkat çekerek, hapşırma eylemi esnasında vücuttaki çok yüksek bir basınç olduğunu bu nedenle fazla hapşırmalarda bayılmaların meydana gelebileceğini, hapşırma hissi geldiğinde ağız ve burun kapatılarak nefes tutulduğunda akciğerlerin yırtılabileceğini ifade etti.

Ayrıca basınç dolayısı ile beyninde zarar görebileceğinin altını çizen Sevil, felç olma riskinin yüksek olduğunu beyinde kanamasına meydana gelebileceğini, göz damarlarını çatlayabileceğini, kulak zarlarının hasar görebileceğini belirtti.

Aynı zamanda yüksek basınç nedeniyle kalbin durmasına sebep olabilir. Grip, nezle gibi hastalıklar ile hava yolu ile bulaşan hastalıkların yayılmasına ve bulaşmasına sebep olur” diye konuştu. – Star

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et