Yunanistan’a Kurban’da gelecek Batı Trakyalılara hatırlatma - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a Kurban’da gelecek Batı Trakyalılara hatırlatma

Yunan vatandaşı ile evli olan ancak oturumu olmayan Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişlerinde yaşanan sorun devam ediyor.

Yunan vatandaşı ile evli olan ancak oturumu olmayan Türk vatandaşları Yunanistan’a giremiyor.

Söz konusu sorun ve Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen Batı Trakyalılar için Bursa BTTDD şubesi çok detaylı bir açıklama yayınladı.

Türkiye’de bulunan ve Yunan vatandaşı olan Batı Trakyalıların Kurban Bayramı’nda İpsala – Kipi kara sınırından Yunanistan’a geçebilmeleri için ne yapmaları gerektiğinin anlatıldığı duyuruda madde madde yapılması gerekenler fotoğraflarla gösteriliyor.

Oturumu olmayan Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişine izin yok

Duyuruda şu ifadelere yer veriliyor:

Yunanistan Hükümeti tarafından alınan karar gereği 04/08/2020 (Yunan mercilerin alacağı karara bağlı olarak uzatılabilir) tarihine kadar Yunan vatandaşı ile evli olan kişiler ile yeşil pasaportu bulunan kişiler dahil olmak üzere herhangi bir şekilde Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişine izin verilmeyecektir.

Yunanistan Vatandaşlığı bulunan hemşehrilerimizin, Yunanistan’a giriş yapabilmek için travel.gov.gr internet adresinde bulunan (form sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak doldurulabilmektedir) bilgilendirme formunu doldurmaları gerekmektedir. Kipi Gümrük Kapısı söz konusu formun 18 yaş altı bireyler için de ayrıca doldurulmasını talep etmektedir. Dolayısı ile bu formu aracınızda bulunan her birey için (yaş farkı gözetmeksizin) doldurulması hemşerilerimizin yararına olacaktır.

Kimse form doldurmadan giriş yapamıyor

Söz konusu formun doldurulması aşamasında Yunanistan’a giriş yapılacak tarihin doğru seçilmesi büyük önem arz etmektedir. Formu doldurur iken Yunanistan’a giriş yapılacak tarih seçildiği zaman onay maili seçilen tarihte gece yarısı gelmektedir. (Örneğin giriş yapılacak tarih 30/07/2020 olarak seçilmiş ise onay maili tarafınıza 30/07/2020 tarihinde 00:01 saati ile iletilmektedir).

Kipi sınır kapısından geçiş için Elektronik posta adresinize gönderilecek olan örneğinin çıktısını mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Formu gümrükten geçişinizden 24 saat önce doldurmuş olmanız talep edilmektedir.

Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüşlerde şu an için herhangi bi değişiklik olmayıp, gümrük kapıları tarafından form talep edilmemektedir.

Açıklamanın devamını okumak için TIKLAYIN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...