Yunanistan’da tüm kamusal alanlarda maske zorunlu oldu: Fırın, banka, kuaför, ofis, bakkal, tostçu... Detaylar burada - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da tüm kamusal alanlarda maske zorunlu oldu: Fırın, banka, kuaför, ofis, bakkal, tostçu… Detaylar burada

Yunanistan’da yarından itibaren tüm kamusal alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi. Uygulama 29 Temmuz günü başlıyor.

Yunanistan’da yarından itibaren fırınlar, kuaförler, bankalar, satış mağazaları, ofisler ve yemek dükkanları dahil kapalı kamusal tüm alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi.

Bütün dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs Kovid-19 vakalarının, kapalı tutulan ülke sınırlarının kısıtlı olarak tekrar açılmasıyla birlikte yeniden artışa geçmesi nedeniyle, ND hükümeti ek korona önlemleri getirdi. Bu kapsamda kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu getirlidi.

Zorunlu maske takma kararını Yunanistan Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias aaçıklarken bu kararı koronayla mücadele etmek için aldıklarını söyledi.

Yarından itibaren halka açık bütün kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirilirken bu kuraldan sadece kilise ve cami gibi ibadethaleneler muaf tutuldu.

29 Temmuz’dan itibaren perakende satış mağazaları, ofisler, bankalar, kuaförler yemek dükkanları ve fırınlar gibi kamuya açık kapalı alanlarda maske takmak zorunlu olacak. 

Öte yandan 10 gün önce başlayan market  ve süpermarketlerdeki maske takma zorunluğu da devam ediyor.

Hükümet maske önlemiyle Yunanistan’daki sayı olarak düşük rakamlarda devam eden korona vakalarının turizm döneminde artmamasını hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...