Zorpidis: Ayasofya cami kaldığı müddetçe İstanbul’a tur düzenlemeyeceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zorpidis: Ayasofya cami kaldığı müddetçe İstanbul’a tur düzenlemeyeceğiz

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının ardından Yunanistan’dan çeşitli tepkiler gelmeye devam ediyor.

Selanik’teki Zorpidis Travel seyahat acentesinin sahibi ve aynı zamanda da Selanik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan Mihalis Zorpidis Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine tepkisini İstanbul turlarını durdurarak gösterme kararı aldı.

“Hem Aya (aziz) hem cami olmaz” diyen Zorpidis “Ayasofya cami kaldığı müddetçe İstanbul’a tur düzenlememe kararı aldığını” söyledi.

“Makedonya bölgesinden İstanbul’a büyük ilgi vardı” diyen Zorpidis ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Küçük yaşta daha Ayasofya’nın cami değil müze olduğunu öğrendim. Bunu Erdoğan da görsün. Ayasofya cami olduğu sürece biz tur düzenlemeyeceğiz. Sınırlar açıldığında da  İstanbul’a tur düzenlememe kararı aldım”

Zorpidis “Ayasofya’nın cami olamayacağını” dile getirdiği açıklamasında “kendisinin bu yönde karar aldığını ancak meslektaşlarından bu yönde bir talebi olmadığını” da sözlerine ekledi.

Mihalis Zorpidis ayrıca “Tur programına Ayasofya’yı cami olarak ziyaret edeceğimizi yazamam. Hem aya (aziz) hem de cami olamaz” dedi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30747-dimetoka-metropolitinden-ayasofya-aciklamasi-bati-ve-dogu-bizi-bir-kez-daha-satti
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30518-gumulcine-belediye-meclisinden-oy-birligiyle-ayasofya-bildirisi
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/31189-yunan-ve-turk-disisleri-arasinda-ayasofya-tartismasi-ve-bati-trakya

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evripidis Stilyanidis’ten Batı Trakyada camilerin kapatılması önerileri hakkında yorum

Worth reading...