Koronayı tespit eden PCR cihazı İskeçe Hastanesi’ne ulaştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronayı tespit eden PCR cihazı İskeçe Hastanesi’ne ulaştı

Yunanistan genelinde en çok koronavirüs Kovid-19 vakasına rastlanan iller arasında yer alan İskeçe ili için nihayet korona tanısı yapabilen PCR test cihazı geldi.

Bölgeyi vuran koronavirüs dalgaları sonrası gecikmeli de olsa İskeçe (Xanthi) Devlet Hastanesi Covid-19 tanısı konmasını sağlayan moleküler analiz cihazı PCR’a kavuştu.

Bürokratik sürece takılan cihazın İskeçe Devlet Hastanesi’ne ulaşmasının an meselesi olduğunu ilk olarak salı günü İskeçe ND milletvekili Spiros Çilingiris duyurmuştu.

İskeçe Devlet Hastanesi Müdürü Elena Rafeala yayınladığı açıklamayla PCR cihazını teslim aldıklarını resmen duyurdu.

PCR cihazı aynı anda 96 korona testini analiz edebimle kapasitesine sahip.

PCR testi nedir?

Korona virüsünün tespitinde kullanılan PCR (Polymerase Chain Reaction- Polimeraz Zincir Reaksiyonu) DNA içindeki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isimdir. PCR yöntemi kısaca DNA replikasyonunun belirli sayıda sürekli taklit edilmesi ya da tekrar edilmesidir. Bu yöntem ayrıca “in vitro” yani cansız ortamdaki klonlama işlemi olarak da tanımlanabilir. PCR testi bir moleküler tanıma tekniğidir. PCR testi moleküler tanıma teknikleri arasında ilerlemiş ve duyarlılığı fazla olan bir tekniktir. Çok az sayıdaki mikrobu dahi ayırt edebidiği için ilerlemiş bir teknik olarak kabul edilebilir.

PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) tekniği DNA’nın iki zincirinin yüksek ısıya maruz bırakılarak ayrılmasına yani tek sarmal haline gelmesine, sonrasında sentetik oligonükleotidlerin hedef DNA’ya bağlanarak zincirin uzamasına ve bu döngünün belirli bir sayıda tekrarlanmasına dayananır. Bu sayede bu teknik az sayıdaki mikropları bile çoğaltarak tanınabilir hale getirir.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/31227-iskecede-iki-gun-boyunca-ucretsiz-korona-testleri-yapilacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de iki gün boyunca ücretsiz korona testleri yapılacak

Worth reading...