Koronavirüs günlerinde Yunanistan’da boşanma istekleri ikiye katlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronavirüs günlerinde Yunanistan’da boşanma istekleri ikiye katlandı

Yunanistan’da koronavirüs günlerinde 11525 telefon hattını boşanmayla ilgili arayanların sayısı ikiye katlandı.

“Çocuk için Birlikte” Derneği’nin 11525 destek hattı psikologlarından Aleksandra Papakosta koronavirüs günlerindeki aramalar hakkında konuştu.

Papakosta, yılın geri kalan dönemleriyle kıyaslandığına boşanma konularıyla ilgili gelen aramalarda yüzde 100 artış kaydedildiğini kaydetti.

Bahse konu görüşmelerin, danışma amaçlı yapılan aramaların da yüzde 25’ini oluşturduğunu söyledi.

ERT Komotini radyosuna konuşan Papakosta “Boşanma kararı kolayca alınacak bir karar değil” ifadelerini kullanırken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koronavirüs yasakları döneminde ailemizle, eşimizle, sevgilimizle zorunlu olarak evde kalınca belki daha önce de var olan ancak hasır altı edilen zorluklar ortaya çıktı. Biriyle çok zaman geçirdiğinde veya gününü paylaşmayı, konuşmayı öğrenmediğinde ve ilişki ‘otomatik pilota’ bağlandığında, tüm bunlar daha çok olumsuz duyguyu daha büyük şiddette tetikleyebilir”

Çocukların boşanmadan etkileneceğini hatırlatan deneyimli psikolog “Önemli olan anne ve babanın meseleyi birlikte nasıl idare edeceği. Ebeveynler arasındaki iletişim kötü olduğunda çocuğun ‘git annene şunu de, babana bunu söyle’ diye mesajcı rolünü görmemesi gerekir” dedi.

Çocuklar için evli kalmaya devam ettiğini söyleyen çiftlerin de çocukların tüm bu yaşanandan daha fazla yara aldığını bilmesi gerektiğini söyleyen psikolog Papakosta “Gerekirse yardım isteyin. Bu doğal bir mesele. İdare konusunda, konunun çocuğa kadar ulaşmaması ve diğer konularda yardım gerekiyor” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...