Schaeuble: Borcun kırpılmasını istiyorsanız Euro para biriminden ayrılın - Azınlıkça
Uncategorized

Schaeuble: Borcun kırpılmasını istiyorsanız Euro para biriminden ayrılın

Schaeuble ARD’ye yaptığı açıklamada “Yunanistan’ın borcunun sadece Euro Para Bölgesi dışında kırpılabileceğini” ifade etti. Alman Maliye Bakanı “Para birliğinin hiçbir ülkesinin diğer bir euro para birliği ülkesi için sorumluluk üstlenmesine Lizbon Antlaşması uyarınca müsaade edilmiyor. Borcun kırpılması için Yunanistan’ın para birliğinden ayrılması gerekir. Eğer reformlar başarısız olursa, o zaman parasal devalüasyon aracı bulunuyor. Ancak bu Yunanistan’ın meselesidir” şeklinde konuştu.

Kreditörleri Yunan hükümetine baskı yapmaya devam etmeye teşvik eden Wolfgang Schaeuble “Reformların hayata geçirilmesi için Atina hükümetine yapılan baskı devam etmeli ki ülke rekabetçi bir ülke olabilsin. Aksi takdirde euro’da kalacak durumda olamayacak” dedi.

Kendisinin Grexit hesapları yapmadığını ifade eden Alman Bakan “Yunanistan kreditörleriyle yaptığı anlaşmayı yerine getirdikten sonra, üçüncü yardım paketi başarıyla uygulanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Wolfgang Schaeuble’ye göre “Yunanistan’ın şu anda en büyük sorunu borç değil, çünkü borçlarını Almanya’dan bile daha düşük faizle ödüyor”. Alman Bakan “Yunanistan’da yaşamın yıllarca ülkenin olanaklarının üzerinde olduğunu ve emekli maaşlarının Euro Bölgesi ortalamasından yüksek olduğunu, bu nedenle de ülkenin sorununun rekabetçilik olduğunu savunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et