Tsipras’ın Ukrayna temasları - Azınlıkça
Uncategorized

Tsipras’ın Ukrayna temasları

Aleksis Tsipras Ukrayna’da gerçekleşen görüşmede iki ülke gelişmelerinin yanı sıra dünyadaki son gelişmeleri de Groysman ile birlikte ele aldı.

Yunanistan’ın Karadeniz ile özel bağlarının olduğunu dile getiren Tsipras “Yüz bini aşkın Yunan kökenli Ukrayna vatandaşı Ukrayna’da yaşıyor ve Yunanca konuşuyor” dedi.

İkili ilişkileri ve işbirliğini Ukraynalı mevkidaşıyla görüştüklerini beyan eden Aleksis Tsipras “Dünyadaki gelişmelerle birlikte bir geçiş süreci yaşadığımız görülüyor. Ülkelerimiz de bölge barışı için aralarındaki diyaloğu güçlendirmelidir. Minsk anlaşması uygulanmalı” şeklinde konuştu.

Ekonomik işbirliğiyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde iki ülke bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek bir toplantı yapılması konusunda anlaştıklarını kaydeden Tsipras, önlerinde önemli olanakların bulunduğunu kaydetti.

Ukrayna Başbakanı Groysman ise yaptığı açıklamalarda ziyaretinden ötürü Yunanistan Başbakanı Tsipras’a teşekkürlerini sunarken “Bir Yunan Başbakanı ilk kez Ukrayna’yı ziyaret ediyor. Ekonomik işbirliğine gidebiliriz. Güvenlik ve ikili ilişkileri ve işbirliği konularını görüştük” şeklinde beyanatta bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et