Alman Bild: Türk-Yunan askeri çatışmasını Merkel durdurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Alman Bild: Türk-Yunan askeri çatışmasını Merkel durdurdu

Alman Bild gazetesi Türkiye’nin NAVTEX ilanı sonrası Yunanistan ile yaşanan gerginlikte, salı gecesi iki ülkenin askeri çatışmanın eşiğinden döndüğünü öne sürdü.

Haberde, Ankara’nın Meis (Kastelorizo) açıklarına sismik araştırma gemisi göndereceğini NAVTEX ile duyurması sonrası iki ülkenin çatışmanın eşiğine geldiği ve Türk-Yunan askeri çatışmasını Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in önlediğini yazdı.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki atmosferin 1962 yılındaki Küba füzeleriyle yaşanan krizi anımsattığı belirtilen haberde, bu kez karşı cephede yer alan iki ülkenin de NATO üyesi olduğuna vurgu yapıldı.

Bild’in haberinde yer alan şu ifadeler dikkat çekiyor:

“Akşam saatlerinde tablo netleşti: Bild’in Yunan askerî kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, 18 Türk savaş gemisi Kastelorizo’ya doğru yöneldi. Ancak Yunan savaş gemileri de adaya doğru hareket etti. İki NATO üyesi ülke arasında gerginliğin tırmanabileceği bir durum söz konusuydu. Sonra ise Merkel geldi.”

BİLD: SONRA İSE MERKEL GELDİ VE…

Haberin devamında ise Bild Alman Başbakan’ının son anda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi yaptığı belirtiliyor.

Telefon görüşmelerinin “başarıyla sonuçlandığını” yazan Alman Bild, Türk donanmasının yön değiştirerek başka yere doğru hareket ettiğini yazdı.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Alman Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada “Yunanistan ile Türkiye arasında hiçbir gerginliği arzulamadıklarını” belirtti.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas da dün Atina’dan yaptığı açıklamalarda “AB-Türkiye ilişkilerinde ilerleme istiyoruz. Fakat bu sadece Ankara’nın Doğu Akdeniz’deki tahriklerini terk etmesiyle yaşanabilir” ifadelerini kullanmıştı.

TANSİYON DÜŞÜYOR MU?

Son olarak Yunan basını Ege’de yükselen tansiyonun düşmeye başladığını yazıyor.

Yunanistan’ın önde gelen haber sitelerinden iefimerida, Türk savaş gemilerinin önemli bir bölümünün üslerine geri döndüğü bilgisinin ulaştığını kaydetti.

Haberde ayrıca, Türkiye’nin NAVTEX ilanından sonra Oruç Reis gemisinin hâlâ Antalya açıklarında demir atmış halde hareket etmeden beklediği ifade edildi.

Ancak Yunan Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarının ise Türk Deniz Kuvvetleri’nin hamleleri konusunda değişiklik olmadığını ve durumun stabil olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

Aynı kaynakların “Yunan donanmasının Ege’de teyakkuzda olduğunu ve Türk savaş gemilerinin hareketlerini takip ettiğini” aktardığı belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...