Kriz büyüyor: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye’ye yaptırım istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kriz büyüyor: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye’ye yaptırım istedi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine devam etmesi durumunda Avrupa Birliği’nin (AB) Ankara’ya yaptırım uygulaması dışında bir ihtimalin olmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile Atina’da bir araya gelen Miçotakis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri konusunda geri adım atmaması hâlinde AB yaptırımıyla cezalandırılmasının şart olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin Yunanistan, Kıbrıs ve Avrupa Birliği’ne yönelik düşmanca eylemlerine maalesef yeni bir halka daha eklediğini” dile getiren Başbakan Miçotakis, “Yunanistan ve Kıbrıs’ın egemenlik haklarını sorgulamak, nihayetinde Avrupa’nın haklarını sorgulamaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye yönelik yaptırımlar konusunda Yunanistan’ın müttefiklerinin de destek vereceğini öngördüklerini belirten Yunanistan Başbakanı şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bu doğrultuda devam ettikçe, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar da tek yönlü bir yol olacaktır”

Alman Dışişleri Bakanı Maas da Atina ziyareti sırasında Türkiye’nin sondaj çalışmaları konusunda uyarıda bulundu.

Maas, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine ilişkin duruşumuz çok net. Uluslararası hukuka uyulmalı. AB-Türkiye ilişkilerinde ilerleme, ancak Ankara’nın Doğu Akdeniz’deki provokasyonlarını sonlandırması hâlinde mümkün” şeklinde konuştu.

AB üyesi 27 ülkenin dışişleri bakanlarının geçen hafta Brüksel’de gerçekleştirdikleri toplantıdan Türkiye’ye Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle yeni yaptırımlar uygulanabileceği sinyali çıkmıştı.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30953-yunanistan-alarm-durumuna-gecti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...