Batı Trakya’daki metropolitlerden ortak Ayasofya açıklaması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki metropolitlerden ortak Ayasofya açıklaması

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesindeki dört metropolit Türkiye’de Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesiyle ilgili ortak bir açıklama yayınladı.

“Ayasofya Kilisesi’nin, sn. Recep Tayip Erdoğan’ın inisiyatifiyle, aktif camiye dönüştürülmesi dünyadaki bütün Hristiyanlar için küfür ve tahrik teşkil etmektedir” ifadeleriyle başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hristiyanlığın bu kutsal ve tarihî sembol, Türk Cumhurbaşkanı tarafından halifelik niteliklerini barındıran çağdaş neo-osmanlıcı bir İslam devleti kurma çabasında bir araç olarak kullanılmaktadır”

Açıklamanın devamında ise “bu tahrik karşısında Yunanistan’ın bir Avrupa hukuk ülkesi olarak, milli haklarından feragat etmeden demokrasi vermeye devam etmesi gerektiği” belirtilirken “(Batı) Trakya’nın farklı dinlere mensup nüfusların birlikte barış içerisinde yaşadığı örnek bir toplum” olarak gösterildiği görülüyor.

Açıklama şu ifadelerle son buluyor:

“İncilî sevgi Hristiyanlığın en önemli diyakronik ve evrensel mesajıdır.

(Batı) Trakya’da gerek sözlerle gerekse de icraatla kararlı bir şekilde bu sevgiyi vaaz etmeye devam edeceğiz. Bu sevgiyle de yolumuzda yürümeye devam edeceğiz.

Dört Metropolit olarak bu kararı kınıyoruz ve bütün Hristiyan alemini ve modern dünyayı tarihî eserin doğru şekilde kullanılmasını sağlaması için verimli bir şekilde tepki göstermeye davet ediyoruz”

Açıklama Dimetoka, Kumçiftliği (Orestiada) ve Sofulu Metropoliti Damaskinos, İskeçe (Xanthi) Metropoliti Panteleimon, Dedeağaç (Alexandroupoli) Metropoliti Anthimos ve Maronya ve Gümülcine (Komotini) Metropoliti Panteleimon’un imzasını taşıyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30897-gumulcinede-ayasofyanin-camiye-donusturulmesi-protesto-edilecek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...