Yunanistan AB’den 72 milyar evro korona yardımı alacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan AB’den 72 milyar evro korona yardımı alacak

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin anlaşmayla tamamlanan zirve toplantısı sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir basın toplantısı düzenledi.

Miçotakis, zirve toplantısında Yunanistan’ın 70 milyar evro’nun üzerinde bir destek paketi elde etmeyi başardığını söyledi.

27 AB üyesi ülke dün koronavirüs pandemisinin Avrupa ekonomisine açtığı yaraları sarmak için tarihî bir plan üzerinde anlaşmaya vardı.

Kiryakos Miçotakis de anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamalarda “Avrupa ve Yunanistan için çok önemli bir sonuç elde ettiğimize inanıyorum” dedi ve ekledi:

“Sanırım Avrupa bugün üzerine düşeni yapabileceğini gösterdi. Pandemiye 750 milyar evro İyileşme Fonu ve önümüzdeki 7 yıl için 1,074 trilyon evro bütçeyle karşılık verdi”

Atina’ya 70 milyar evro’nun üzerinde bir paketle geri döndüklerini ifade eden Miçoktakis “Yunanistan artık Avrupa düzeyinde güvenirliliğini yeniden kazandı ve yapılan bütün müzakerelere aktif olarak katıldı. İlk kez ülkemiz böyle büyük finans araçlarına erişme imkanı buluyor” dedi.

Yunanistan’a yönelik yaklaşık 72 milyar evro’luk paket için ise Miçotakis “bu paketin bir ESPA programı büyüklüğündeolduğunu, 19 milyar evro’ya krediler için 12,5 milyar evro’nun eklendiğini” kaydetti.

Miçotakis ayrıca bu programdaki paraların mevcut ESPA programında öngörülen şartlardan daha esnek olacağını ve finansmanın daha hızlı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

“TÜRKİYE MESELESİ BİR SONRAKİ ZİRVEDE”

Türkiye konusu sorulan Yunanistan Başbakanı Miçotakis “meselenin zirve toplantısının başında konuşulduğunu” dile getirdi.

Konunun etraflıca eylül ayında yapılması beklenen bir sonraki zirve toplantısında masaya yatırılacağını belirten Başbakan Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa’nın Türkiye sorununu nasıl ele alması gerektiğini analiz edeceğiz. Çünkü Türkiye sadece Yunanistan ve Kıbrıs için değil Avrupa’nın tamamı için sorun”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...