İlk Yunan yapımı elektrikli scooter geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlk Yunan yapımı elektrikli scooter geliyor

Give i.lektra Yunan elektrikli scooter

Yunanistan’da ilk yerli yapım elektrikli scooter’ın 2021 yılında hazır olması bekleniyor.

Atina Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre ilk Yunan yapımı elektrikli scooter, her şey yolunda giderse, gelecek yaz yollarda olacak.

Projeyi hayata geçiren Give şirketinin kurucularından İlias Nasiopulos proje hakkında yaptığı açıklamalarda “Projemizin adı i.lektra. Şimdilik scooter’a vereceğimiz isme karar vermedik, araştırıyoruz” diyor.

Nasiopulos dışında projede yer alan diğer isimlerin ise Lefteriz Kozas, Asteris Apostolidis ve Sevastianos Mayl olduğu belirtiliyor.

Dört yıl önce şirketi kurduklarını anlatan Nasiopulos “Give şirketi elektrikli araç vizyonu ve urban mobility alanında yeniliklere imza atma amacıyla kuruldu. Kendi vizyonumuza yatırım yapabilecek sermayeyi kazanmak için önce diğer şirketlere hizmet sunan bir şirket olarak faaliyet gösterdik” ifadelerini kullanıyor.

Elektrikli scooter projesine 2017 yılında daha başladıklarını dile getiren Nasiopulos, projeni mekanik kısmının 2019 yılında tamamlandığını söylüyor.

İlk prototipleri elde ettiklerini ve denemelere başladıklarını ifade eden Give şirketinin kurucusu, hedeflerinin tescillenme sürecini başlatmak ve daha sonra montaj hattına geçmek olduğunu söylüyor.

“Maddi açıdan da zor bir aşamadayız” diyen Nasiopulos “Ancak umutluyuz ve gerçekçiyiz. Projemizi Yunan piyasasına uyarladık. İlk aşamada 200 – 300 parça üreteceğiz ve ilerleyen yıllarda bu rakamı 1.000’e çıkaracağız” diyor.

Yerli malı elektrikli scooterın fiyatının ise 3 bin evro civarında olması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...