Yunanistan’da panayırlar yasak, panayırda satış serbest - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da panayırlar yasak, panayırda satış serbest

Yunanistan’da panayırların yasaklanmasıyla ilgili olarak Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Genel Sekreterliği bir açıklama yayınladı.

Yunanistan’da ortak bakanlık kararıyla panayır ve benzeri kamuya açık etkinliklerin düzenlenmesi 31 Temmuz tarihine kadar yasaklanmıştı.

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Genel Sekreterliği yasağa açıklık getiren bir açıklama yayınladı.

Açıklamada panayır düzenlemenin yasak olduğu ancak ticari panayırların, yani panayırlarda kurulan pazarların yasak olmadığı ifade edildi.

İlgili açıklamanın Yunanca tam metni şöyle:

“H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του αρ. 38 του ν. 4497/2017, διευκρινίζει ότι με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44457-13.7.2020 ΚΥΑΒ΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς, και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών. Για τις αγορές του αρ. 38 του ν. 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, Κυριακάτικες αγορές, Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 ΚΥΑ Β΄2798″.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...