Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Erdoğan çizmeyi aşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Erdoğan çizmeyi aşıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias SKAI televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ayasofya kararı hakkında yorumlarda bulundu.

“Erdoğan, uluslararası camiaya sırtını dönerek haddin aşıyor” ifadelerini kullanan Dendias “bir kez daha kendi ülkesinin geleneklerini çürütüyor” savını öne sürdü..

Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararının Türkiye’nin Yunanistan ve diğer bölge ülkelerine yönelik tahriklerine bir yenisini eklediğini öne süren Dışişleri Bakanı “uluslararası hukuk çerçevesinde hiçbir işbirliği ruhu sergilemediğini de göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Konuyu uluslararası bir mesele yerine Yunan-Türk sorununa dönüştürmenin tehlike teşkil ettiğini belirten Dendias şöyle konuştu:

Türkiye’ye, kendisini uluslararası camianın zorladığı görünmeden yön değiştirmesi için imkan tanımak istedik. Türk tarafının bu çabamıza değer vermemesi ve yoluna devam etmesi üzücü”

Açıklamalarında “Türkiye’nin tutumunu değiştirmek için Avrupa tavır takınmak zorunda olduğunu anlamalıdır” ifadelerini kullanan Dendias “aksi takdirde yaşanacaklar hoşuna gitmeyecektir. Türkiye’ye de bu konuya kayıtsız kalmayacağımızı söyledik” şeklinde konuştu.

Dendias son olarak konunun yarın Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşeceğini belirtti ve Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal etmesi durumunda Türkiye’ye yönelik güçlü yaptırımlar listesinin hazırlanmasını talep edeceklerini söyledi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30368-tarim-bakani-voridis-selanikteki-ataturk-muzesini-yunan-soykirimi-anit-muzesi-yapalim
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30328-kinal-lideri-gennimata-turkiyeye-yaptirim-uygulanmali-yalniz-bundan-anliyorlar
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30324-30324

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...