Gümülcine’deki Bulgar sınır kapısının ay sonuna kadar açılması zor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki Bulgar sınır kapısının ay sonuna kadar açılması zor!

Yunanistan’a karayolu üzerinden yabancıların tek giriş yapabildiği Promahona sınır kapısıyla ilgili yeni ortak bakanlık kararı dün yayınlandı.

Yeni ortak bakanlık kararı 15 Temmuz 2020 saat 00.01’den 29 Temmuz 2020 saat 00.01’e kadar geçerli olacak yeni kısıtlamaları içeriyor.

Promahona sınır kapısına getirilen yeni kısıtlamalar Yunan vatandaşları için geçerli değil ve sadece turistleri kapsıyor.

Dün gece açıklanan ortak bakanlık kararına göre Yunan vatandaşı olmayanlar aşağıdaki şartlar doğrultusunda Promahona sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapabilirler:

  • Yunanistan’a giriş yapmadan önce en fazla 72 saat içerisinde yaptırdıkları korona testinin sonuçları negatif olanlar. Testin turistlerin ülkelerindeki devlet laboratuarlarında veya onaylı özel laboratuarlarda yapılmış olması gerekiyor
  • Yolcunun ad ve soyadının, pasaport veya kimlik numarasının yer aldığı İngilizce dilinde hazırlanmış sağlık (tanı) belgesini sınır kapısında tıbbi kontrol yapmakla sorumlu ekiplere göstermeleri gerekiyor.

Öte yandan ortak bakanlık kararında Nimfea-Makaza başta olmak üzere Yunanistan’ın diğer sınır kapılarına hiçbir atfın olmaması, diğer sınır kapılarının temmuz sonuna kadar kapalı kalacağı yorumlarının yapılmasına yol açıyor.

Hatırlatmakta fayda var Yunanistan’ın komşularıyla sınır kapıları sadece yabancılara kapalı. Yunan vatandaşları sınır kapılarından ülkelerine giriş yapabiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...