Bu araştırma Atina’dan: Her 5 erkekten 1’i aldatıyor - Azınlıkça
Uncategorized

Bu araştırma Atina’dan: Her 5 erkekten 1’i aldatıyor

Araştırma 2015 yılı ortalarından başlayarak 2016 yılı sonlarına kadar Atina’daki 25-45 yaş aralığındaki 500 kişi üzerinden gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarına göre erkeklerdeki aldatma oranı kadınlarınkinin iki katı. Her 5 erkekten 1’inin (%20) aldattığı sonucu çıkan araştırmaya göre kadınlardaki aldatma oranı %10’larda seyrediyor.

Araştırmadan çıkan bir diğer ilginç sonuca göre ise 30 yaş altındaki kadınlar ilişkide aldatma yaşandığında – hangi taraf aldatırsa aldatsın – 40 yaşındaki kadınlara kıyasla ilişkiyi daha kolaylıkla sonlandırabiliyor.

Profesör Panos Kordutis aldatmayla ilgili olarak “Bu %20 oranında aldatan erkeklerin ekseri çoğunlukla bedenen aldattıkları görülüyor ve ilişkilerini sarsabiliyor ancak ayrılığa yol açmayabiliyor. Aksine, aldatan kadınlar daha çok duygusal olarak aldattığı için bu genellikle ilişkilerinin sonlanmasına yol açıyor”.

Her iki cinsiyetin geçmişi daha “günahkar”

Araştırmaya katılan kadın ve erkeklerin geçmişteki ilişkilerindeki aldatma olaylarını daha rahatça anlatabildikleri ortaya çıktı. Böylece 500 kişi içerisindeki erkeklerin %40’ı geçmişteki ilişkilerinde ilişkide oldukları kişiyi aldattığını söylerken, kadınlarda ise bu oranın %30 olduğu görüldü.

“Her şey para için”

Mali krizin ilişkide daha çok erkeklerin canını yaktığı görülüyor. Birçok erkeğin işini kaybetmesi veya maaşının dramatik bir şekilde azalması ilişkiye de yansıyor. İlişkide oldukları kadınlar ilk başta anlayış ve sabır gösterse de bu pek uzun sürmüyor. Erkeklerin statüleri ve saygınlıkları zedeleniyor. Öte yandan kadınlar için aynı durum geçerli değil. Bir kadının işsiz kalması, ilişkisini aynı derecede tehlikeye atmıyor.

Evlilikte aldatma için ne sonuç çıkıyor?

Peki bu araştırmanın evli çiftlere yansıması nasıl? Bu soruya Profesör Kordutis “Hedefimiz baştan daha evli çiftleri de araştırmaktı. Bunu yapmaya başladık ve ilk veriler bize sonuçların ilişkideki çiftlere benzediğini gösteriyor” yanıtını veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et