Erdem Hüseyin Rıdvan Ahmet’i istifaya davet etti: Kozlukebir sakinlerine tarihin en karanlık günlerini yaşatıyorsunuz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdem Hüseyin Rıdvan Ahmet’i istifaya davet etti: Kozlukebir sakinlerine tarihin en karanlık günlerini yaşatıyorsunuz

Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’nin anamuhalefetteki Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’i istifaya davet etti.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ndeki belediye başkanlarının yapmış olduğu telekonferans vesilesiyle bir açıklama yayınlayan Erdem Hüseyin, toplantıya katılmadığını söyleyen Rıdvan Ahmet için şu ifadeleri kullandı:

“Ben buradan kendisine soruyorum; Bu kadar vurdumduymaz olmanızın sebebi nedir? Acaba o gün TÜTÜN ÇAPASINA mı gittiniz?”

Açıklamasında “Eğer bu kadar aciz ve sorumsuz bir başkan olmaya devam edecekseniz bu görevi derhal bırakmalısınız” ifadelerini kullanan Erdem Hüseyin açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

“Son olarak sn. Rıdvan Ahmet sizlere şunu söylemek istiyorum; Başkanlığınız döneminde belediye yönetimi olarak Kozlukebir belediye sakinlerine tarihin en karanlık günlerini yaşatıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Bu halka hesap vermek zorundasınız”

Hatırlanacağı üzere bahse konu toplantıda alınan kararlar arasında hükümetten “Kipi sınır kapısının Yunan vatandaşlarına da kapatılmasının istenmesi” yer alıyordu.

Rıdvan Ahmet bir açıklama yayınlayarak “program yoğunluğu nedeniyle telekonferansa katılamadığını” dile getirmiş ve “Kipi gümrüğüyle ilgili talebin kabul edilemez olduğunu” dile getirmişti.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30185-kozlukebir-belediyesi-bolge-belediye-baskanlarinin-aciklamasini-kabul-etmedi-kipi-kapisi-da-acilmalidir

Oysa söz konusu “Türk-Yunan sınırı Yunan vatandaşlarına da kapatılsın” kararını bölgedeki bütün belediye başkanlarının OY BİRLİĞİ ile aldıkları açıklanmıştı.

İşte Erdem Hüseyin’in bu gelişmeler üzerine yaptığı açıklamanın tam metni:

“Kozlukebir Belediyesi BİRLİK Listesi ve Ana Muhalefet Başkanı Ecz.Erdem Hüseyin olarak son dönemde belediye yönetiminde yaşanan bazı konulardan bahsetmek istiyorum.

İlk olarak 6 Temmuz 2020 tarihinde Doğu Makedonya ve TRAKYA Belediye Başkanları arasında telekonferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya değinmek istiyorum. Bu toplantıda Kozlukebir Belediyesi malesef temsil edilmedi. Bu toplantıya katılamamasıyla ilgili olarak belediye başkanı sn. Ridvan Ahmet, yaptığı açıklamada programının yoğun olduğunu dile getirmiş. Ben buradan kendisine soruyorum; Bu kadar vurdumduymaz olmanızın sebebi nedir? Acaba o gün TÜTÜN ÇAPASINA mı gittiniz?

Eğer bu sorularımın dışında başka nedenlerden dolayı toplantıya katılamadıysanız, bu gerekçelerinizi, mazeretlerinizi çıkıp kamuoyu önünde açıklamak zorundasınız. Ayrıca bu toplantıyla ilgili olarak yapmış olduğunuz basın açıklaması ise tam bir fiyaskodur. Öncelikle siz bu toplantının neden dolayı yapıldığını maalesef bilmiyor yada öğrenemediniz. Ayrıca nerede, hangi coğrafyada yaşadığınızı ve hangi sınır kapılarının açık, hangi sınır kapılarının da kapalı olduğunu hala öğrenememişsiniz.

Bir diğer önemli hususu da buradan dile getirmek istiyorum. Yunanistan Ana Muhalefet Partisi turizmden sorumlu Milletvekili Katerina Notopulu Gümülcine’de bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantıya eyalet düzeyindeki yetkililerin yanı sıra, Kozlukebir Belediye Başkanı hariç, Rodop ilinin tüm belediye başkanları katılım göstermişti.

Yukarıda bahsettiğim toplantılara sudan bahanelerle katılmayan yada katılmak istemeyen sn. Rıdvan Ahmet, siz bu halkın seçtiği bir belediye başkanı olduğunuzu unutmuş durumdasınız. Eğer bu kadar aciz ve sorumsuz bir başkan olmaya devam edecekseniz bu görevi derhal bırakmalısınız. Kendinizi, düşüncelerinizi, görüşlerinizi yetkililere anlatamayacak durumda iseniz, bulunduğunuz makamdan derhal istifa etmelisiniz. Sizin sorumluluğunuz Kozlukebir belediyesi sakinlerini en üst düzeyde davet edildiğiniz toplantılarda temsil etmekle yükümlüsünüz. Sudan sebeplerle, içi boş mazeretlerle sorumlu olduğunuz görevlerden kaçmamanız gerekir.

Son olarak sn. Rıdvan Ahmet sizlere şunu söylemek istiyorum; Başkanlığınız döneminde belediye yönetimi olarak Kozlukebir belediye sakinlerine tarihin en karanlık günlerini yaşatıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Bu halka hesap vermek zorundasınız.

Saygılarımla”

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30113-belediye-baskanlari-yunan-turk-sinirinin-yunan-vatandaslarina-da-kapatilmasini-istedi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir'de Endişe Verici Olay: Üç Köpeğin Cesedi Bulundu

Kozlukebir’deki Gargacık Mahallesi’nde yaşayanlar için bu hafta üzücü bir başlangıç oldu.
Devamını oku...