Kozlukebir Belediyesi bölge belediye başkanlarının açıklamasını kabul etmedi: Kipi kapısı da açılmalıdır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi bölge belediye başkanlarının açıklamasını kabul etmedi: Kipi kapısı da açılmalıdır

Batı Trakya’nın Rodop İli’ne bağlı Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, eyaletteki belediye başkanlarının Kipi gümrüğünü kapatılması talebini kabul etmedi.

Hatırlanacağı üzere Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ndeki belediye başkanları dün bölgedeki sınır kapılarının kapatılması konusunu görüşmüşlerdi.

Belediye başkanlarının hükümete yönelttikleri talepler arasında “özel durumlar haricinde Yunan vatandaşlarının Kipi sınır kapısından ülkeden çıkış yapmaları yasaklansın” maddesi de yer alıyordu.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30113-belediye-baskanlari-yunan-turk-sinirinin-yunan-vatandaslarina-da-kapatilmasini-istedi

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak “program yoğunluğu nedeniyle telekonferansa katılamadığını” dile getiren Rıdvan Ahmet açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yayınlanan Bildirinin 2.nci maddesindeki Yunan Vatandaşlarının Kipi Gümrüğü ile ilgili çıkış yasağı (özel durumlar hariç) istenip 3. maddedeyse Bulgaristan Nimfea gümrüğünün açılmasının istenmesi bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur”

Ahmet, Kipi sınır kapısının da “açık bırakılan diğer gümrükler gibi  Yunan Vatandaşlarına aile, akraba eğitim v.b. ihtiyaçlardan dolayı açılması en büyük temennileri olduğunu” dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...