Sınırların turistlere kapatılması Batı Trakya’da milyonlarca evro kayba neden oluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sınırların turistlere kapatılması Batı Trakya’da milyonlarca evro kayba neden oluyor

Yunanistan’da hükümetin Nimfea-Makaza sınır kapısını turistlere kapatma kararının yankıları ve bölgeden karara yükselen tepkiler devam ediyor.

Kararın Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin ekonomisini bitirdiği yorumları yapılıyor.

Eyalet Meclis Üyesi Mihalis Amiridis, yerel Foni tis Rodopis gazetesine yazdığı yazıda karardan bölgenin uğradığı kaybın milyonlarca evro’yu bulduğunu ifade ediyor.

Amiridis yazısında şu ifadelere yer veriyor:

“Geçen yıl temmuz ayında Türkiye’den 114 bin, Bulgaristan’dan 382 bin kişi gelmişti. Bu da günlük 16 bin kişi demekti ve bunların 11 bini turistlerden oluşuyordu. Önceki yıllardaki verilere göre günlük harcamaları 5,3 milyon evro’yu buluyordu. Eğer sınırları kapatma kararı bir hafta sürerse kayıp yaklaşık 23 milyon evro’yu bulur.

Haziran ayına kadar olan kayıp yaklaşık 180 milyon evro’ydu ve bu kayba Yunan-Bulgar sınırlarının kapalı kaldığı her gün 5,3 milyon evro ekleniyor”

Bölgedeki esnaf da karara tepkisini dile getirirken “Maronya mahvoldu. Oteller ve tavernalar boş. İş olmadığı için çalışanlar zorunlu olarak tatile çıkıyor. Bırakın kar etmeyi bu yıl yatırımları amorti dahi edilemeyecek” diyorlar.

Son olarak Rodop Esnaf ve Ticaret Dernekleri Federasyonu’nun (OEBES) sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“6/07/2020. Sınırlar turistlere kapalı, Türkiye ve Bulgaristan piyasalarını desteklemeleri için Yunanlara açık. Mücadele ediyoruz ve ödüyoruz. Neden ve kimler için peki?”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...