‘Türkiye’ye günübirlik giden Batı Trakyalılara Kipi sınırında korona testi yapılmıyor’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Türkiye’ye günübirlik giden Batı Trakyalılara Kipi sınırında korona testi yapılmıyor’

Batı Trakya’nın Evros İli’ne bağlı Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkanı Vasilis Mavridis Kipi, Kastanies ve Ormenios sınır kapılarındaki son durumla ilgili konuştu.

Kastanies sınır kapısının kapalı kalmaya devam ettiğini belirten Mavridis “Hükümet Sözcüsü’nün Katanies’in yeniden açılacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdik ve akabinde izahat yapılarak Katanies’ın daha uzun süre kapalı kalacağına açıklık getirildi” diyor.

15 Temmuz’a kadar Türk vatandaşlarına sınırların kapalı olmasının yerel ekonomisine yansımasının olumsuz olacağını dile getiren Kumçifliği Belediye Başkanı, Kipi sınırıyla ilgili şunları söyledi:

“Kastanies kapalı ancak Kipi’de bir tezat söz konusu. Günlük bazda giriş çıkış yapan Yunan vatandaşları var. Bunlar özellikle de günübirlik Türkiye’ye gidip dönen Rodop ve İskeçe bölgesinden Yunan Müslümanlardan ibaret. Ancak bunlara hiçbir test yapılmıyor”

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumunun (EODY) sınır kapısına bir ekip göndereceği sözü verdiğini hatırlatan Mavridis, şimdilik ne Kipi ne Ormenio sınır kapısında korona testi yapan ekiplerin bulunduğunu söyledi.

Son olarak Kumçifliği Belediye Başkanı, hangi Bulgar vatandaşlarının girişine izin verileceği konusunun da netliğe kavuşması gerektiğini belirterek ilk günlerde gümrükte bu konuda karışıklık yaşandığını dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...