Aracını kullandığın kadar taşıt pulu öde dönemi başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aracını kullandığın kadar taşıt pulu öde dönemi başladı

Taşıt pulu (trafik harcı) ödememek için araç plakalarını vergi dairelerine teslim eden otomobil sahipleri hiçbir ceza ödemeden plakalarını teslim alabilecek.

Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu AADE’nin yeni kararı araçlarını trafikten çekerek plakalarını vergi dairesine teslim edenlere, araçlarını kullanacakları ay/aylar kadar taşıt pulu ödemelerini öngörüyor.

Vergi dairesine giderek aracını sadece üç ay kullanacağını beyan eden bir araç sahibi, üç aya tekabül eden taşıt pulunu ödeyerek plakalarını teslim alabilecek.

Ancak bu imkandan sadece bir kez faydalanılması öngörülüyor.

Yani bir araç sahibi trafik plakasını alıp yeniden teslim ettikten sonra bir kez daha vergi dairesinden almak isterse bu kez durum değişiyor.

Böyle bir durumda o yıl için öngörülen taşıt pulunun tamamını ödemesi gerekiyor. Tabi bu meblağdan, daha önce ödediği rakam çıkarılıyor.

Örneğin araç plakası vergi dairesinde bulunan ve yıllık taşıt pulu 120 evro olan bir araç sahibi eğer aracını 3 aylığına almaya karar verirse sadece 30 evro taşıt pulu ödeyecek.

Üç ayın sonunda yeniden araç plakasını vergi dairesine teslim etmesi gerekiyor. Ancak daha sonra yine dört aylığına araç plakasını almak isterse bu kez 90 evro daha ödeyerek yıllık toplam 120 evro olan taşıt pulunu ödemesi gerekecek.

Diğer taraftan başvurunun yapıldığı ay, ayın kaç olduğuna bakılmaksızın tam ay olarak sayılıyor ve o ay için de trafik harcı ödenmesi gerekiyor.

Örneğin 12 Temmuz’da araç plakasını üç aylığına almak isteyen ve aracının yıllık taşıt pulu 120 evro olan bir kişinin temmuz, ağustos ve eylül ayları için toplam 30 evro (120/3 = 30) ödemesi gerekecek.

Ayrıca bu şahsın araç plakasını 30 Eylül 2020 tarihine kadar yeniden vergi dairesine teslim etmesi gerekiyor.

Gecikmeli olarak yani 1 Ekim’den sonra gidip teslim ederse bu kez yıllık taşıt pulunun iki katı yani bu örnekte 120 x 2 = 240 evro ceza ödemek zorunda kalacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...