Economist: Yunanistan’da erken seçim daha yakın - Azınlıkça
Uncategorized

Economist: Yunanistan’da erken seçim daha yakın

İşte Economis’tin erken genel seçimlerin neden hiç olmadığı kadar daha yakın olduğu değerlendirmesi yapmasının üç nedeni:

1. SYRIZA-ANEL hükümetinin, ikinci değerlendirme raporunun tamamlanması için talep edilen önlemleri parlamentodan geçirmesi “neredeyse imkânsız”. Şimdiye kadar alınan önlemlerden dolayı büyük bir tepki var, toplumun dayanıklılığı da sınırda. Bununla birlikte SYRIZA’nın oranlarının düştüğünü gören bazı milletvekilleri, partiyi kurtarmak için hükümeti düşürmenin daha iyi olacağını düşünüyor olabilir.

2. Seçimler öncesi birçok Avrupa hükümetinin maruz kaldığı baskı. Avrupa’da birçok vatandaş Atina’ya ekonomik destek verilerek iyi yapılmadığını düşünüyor. Ayıca, Yunan ekonomisinin yeni bir başlangıç yapmasının Avrupalı vergi mükelleflerinden gelecek paralarla değil, talep edilen reformların hükümet tarafından uygulanmasıyla sağlanması gerektiğine inanıyorlar.

3. IMF ile Avrupalılar arasındaki “asırlık” anlaşmazlık. IMF, Yunanistan için yapılan anlaşmanın somut bir karşılığı olmadığı ve ülkenin borcunun sürdürülebilir olmadığı konusunda diretiyor. Avrupa bunu kabul etmiyor. Çünkü bu durumda cömertçe bir borç kesintisine gitmesi gerekiyor. Fakat bunu da Avrupalı halkların ve parlamentoların kabul etmesi imkânsız gibi.

Son olarak analizde Yunanistan’ın 2017-2021 yılları arasında Euro Bölgesinden ayrılacağı değerlendirmesi yapılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et