Ακολουθούν τους κανόνες ΚΟΚ οι ποδηλάτες στην Κομοτηνή; - Azınlıkça
Uncategorized

Ακολουθούν τους κανόνες ΚΟΚ οι ποδηλάτες στην Κομοτηνή;

Παράλληλα, ο ποδηλατόδρομος αποτελεί κι έργο πρόνοιας, αφού δίνει τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης σε ΑμεΑ, παππούδες, και γονείς με νήπια παιδιά.

Η υποδομή υπάρχει, γι’ αυτό οι ποδηλάτες καλούνται να την χρησιμοποιούν και να μην ανεβαίνουν απείθαρχα με τα ποδήλατά τους σε πεζοδρόμια ή δρόμους. Εκτός από την καθημερινή κακή πρακτική ποδηλατών να διασχίσουν την πλατεία Ειρήνης, τη Βενιζέλου ή την Ερμού, με τα ποδήλατά τους, συχνά γινόμαστε μάρτυρες ποδηλατών που …αντί να χρησιμοποιούν τον παρακείμενο ποδηλατόδρομο, επιλέγουν να ορίσουν την πορεία τους μέσω πεζοδρομίου!

Στην οδό Ν. Ζωίδη, για παράδειγμα, ο ποδηλατόδρομος υπάρχει και μάλιστα σε διπλή κατεύθυνση, όμως η εικονιζόμενη ποδηλάτισσα αποφασίζει να χαράξει την πορεία της από το απέναντι πεζοδρόμιο. Άλλοι πάλι ποδηλάτες, ενώ υπάρχει ποδηλατόδρομος, ακόμη και πεζοδρόμιο, επιλέγουν ατάραχοι να χαράξουν πορεία στη μέση του δρόμου.

Ταυτόχρονα, πολλές φορές γινόμαστε δέκτες παραπόνων, ότι οι ποδηλάτες δεν πειθαρχούν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα ποδήλατα συγκαταλέγονται στα οχήματα και οι αναβάτες τους θα πρέπει να οδηγούν, σε πειθαρχία με τα σήματα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αδιαφορίας των ποδηλατών για την ένδειξη STOP, την οποία πολλές φορές αγνοούν επιδεικτικά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κινδυνεύουν να χτυπήσουν ποδηλάτες και να βρουν αυτοί τον μπελά τους. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et