Yunan Dinişleri Bakanlığı Atina’da ruhsatsız Müslüman ibadethanesini kapattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dinişleri Bakanlığı Atina’da ruhsatsız Müslüman ibadethanesini kapattı

Yunanistan Dinişleri Bakanlığı Yunanistan Müslümanlar Birliği’ne ait, Pire’de Filonos 97-99 adresinde bulunan ibadethanenin (mescit) kapatılmasına karar verdi.

Attiki Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Pire Polisi’nin 15 Haziran 2020 tarihli tebligatında, “bahse konu ibadethanenin Kültür, Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı tarafından verilen ruhsata sahip olmadan faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılmasına” karar verildiği belirtiliyor.

Bahse konu alanı kiralayan ve derneğin başkanı olan kişinin ise 15 gün içerisinde mekan içinde bulunan hassas malzemeleri uzaklaştırması ve diğer olası aksaklıkları düzeltmesi gerektiği kaydediliyor.

Ayrıca Yunanistan Müslümanlar Birliği’nin Başkanı’nın mekanı kapatma ve mühürleme sırasında yukarıda belirtilen adreste hazır bulunması gerekiyor.

Kapatma ve mühürleme işleminin ise yukarıda verilen mühlet dolduktan sonraki gün yapılacağı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere SYRIZA hükümeti Atina’da minaresiz prefabrik camiyi tamamlamış ancak açılışını bir türlü gerçekleştirememişti.

En son 26 Mayıs 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde uğradığı hezimet sonrası ise SYRIZA hükümeti daha fazla oy kaybetme korkusuyla Avrupa’nın camisiz tek başkenti olan Atina’daki ibadete hazır hale getirilen caminin açılışını bir başka tarihe ertelemişti. Yunanistan’da resmî ibadethane yerlerinin Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı’ndan izin almaları gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...