Η γρίπη των πτηνών χτύπησε και τη Θράκη - Azınlıkça
Uncategorized

Η γρίπη των πτηνών χτύπησε και τη Θράκη

Η γρίπη των πτηνών χτύπησε και τη Θράκη

Αποδεκατίστηκε εκμετάλλευση πουλερικών στο Σώστη, μετά από κρούσμα της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε στις 27 Ιανουαρίου σε οικόσιτα πουλερικά.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Π.Ε Ροδόπης θανάτωσαν όλα τα πουλερικά (56 συνολικά)   της μολυσμένης οικόσιτης εκμετάλλευσης και ενταφιάστηκαν άλλα 41 πουλερικά, που ήταν ήδη νεκρά εξαιτίας του νοσήματος, ενώ καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε ο χώρος της εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κ. Αχιλλέα Σαχπατζίδη, η υπηρεσία είχε ειδοποιηθεί για τον μεγάλο αριθμό θανάτων στην εκμετάλλευση και αφού έστειλε δείγματα στο εργαστήριο και διαπιστώθηκε η νόσος, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ προχώρησε στην περισυλλογή δειγμάτων νεκρών πουλιών από τη Βιστωνίδα και τις λιμνοθάλασσες της περιοχής, καθώς πολλά ήταν τα νεκρά πουλιά που βρέθηκαν στην περιοχή. Υπό τον φόβο ο θάνατος των εν λόγω πουλιών να οφείλεται στη γρίπη των πτηνών τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί αν όντως αυτή είναι η αιτία τους με τα αποτελέσματα να αναμένονται. Το κρούσμα στο Σώστη είναι το τρίτο μετά από αυτά που διαπιστώθηκαν στον Έβρο και την Αρκαδία.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et