Camilere gelen elektrik faturlarındaki oyunu tespit etti: İllegal para alıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Camilere gelen elektrik faturlarındaki oyunu tespit etti: İllegal para alıyorlar

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran bölgedeki vakıf mallarıyla ilgili basın duyurusuyla Avdira (Bulustra) ve Topiros (İnhanlı) belediyelerinde yaşanan yeni gelişmeleri açıkladı.

Milletvekili Burhan Baran, Avdira ile İnhanlı belediyelerini bağlı camilerde elektrik faturaları yoluyla illegal şekilde belediye adına para tahsil edildiğini tespit ettiklerini ve bu durumun ivedilikle çözümü için yaptıkları çalışmaların çözü getirdiğini belirtti.

Avdira Belediyesi’ne bağlı köylerdeki bütün camilerden elektrik faturası ile birlikte belediye için de para tahsil edildiğini ifade dene milletvekili Baran, benzer bir durumun bütün köyler olmamakla birlikte İnhanlı’da da geçerli olduğunu kaydetti.

İskeçe ve Mustafçova (Miki) belediyelerine bağlı bölgelerdeki camilere gelen elektrik faturalarında belediye için para tahsil edilmediğini hatırlatan milletvekili, aynı durumun Avdira ve Topiros belediyelerinde de sağlanması için çalıştıklarını ve ilgili belediye yönetimlerinin sorunun çözümüne olumlu yaklaştıklarını söyledi.

CAMİ ELEKTRİK FATURALARINDAN İLLEGAL PARA ALINIYOR

İskeçe Milletvekili Burhan Baran’ın basın duyurusu şu şekilde:

Yıllardır, belki üzerinde durulmayan belki de es geçilmiş olan köylerimizdeki, vakıf malları ile ilgili milletvekili seçilmemden bu yana yaptığımız çalışmalardan sizleri de gerek sosyal medya, gerek köyleri ziyaret ederek, gerekse de basın aracılığı ile bilgilendirmeye çalıştım.

Son olarak Xanthi ( İskeçe ) ve Miki (Mustafçova) Belediyesi sınırları içindeki, camilerimizden alınmaz iken, Avdira Belediyesindeki tüm camilerimizden, Topiros (İnhanlı) Belediyesinde bazı camilerimizden elektrik faturalarından illegal şekilde pay aldıklarını tespit ettik.

Bu iki belediyemizde, gerek belediye başkanları, gerekse bu belediyelerimizdeki seçilmiş iktidar ve muhalefet azınlık belediye azaları ile birlikte görüşerek bir çalışma başlattık. Olayın, kasten yapılmadığı, yıllardır bu ve bu şekildeki konuların üzerine kimsenin eğilmediğinden dolayı var olduğu ve hemen çözüm yollarının araştırılıp konunun çözülebileceği yetkililerce bizlere bildirildikten sonra, hemen bölgedeki bu haksız uygulamaya maruz kalan camii mütevelli heyetleri ile bağlantıya geçilip çalışmalar başlattık.

Dün akşam, Avdira Belediyesi, belediye meclisinde konu tartışılarak hemen çözüme gidilmesi için gerekli işlemlerin ΔΕΗ (Devlet Elektrik Kurumu) nezdinde başlatılması konusunda karar alınmıştır. Aynı konuda Topiros (İnhanlı) belediye başkanının kararı ile çözüm için çalışmalar başlatılmıştır.

Şahsım ve halkım adına, bu konunun çözümü için iki belediyemizin başkanları ve belediye azalarına bizlerle birlikte yürüttükleri ortak çalışma için teşekkür ederim. ΔΕΗ (Devlet Elektrik Kurumundan) gelecek cevaptan sonra, bu alınan haksız kesintinin Camilerimizin üzerindeki maddi yükü hafifleteceğini ve bu şekilde azınlığımızın, köylerimizdeki vakıfları ile ilgili sorunlarını çözmek için daha birçok çalışmamızın olduğunu ve çözümlendikçe, halkımla paylaşacağımı sizlere duyurmak isterim.

Burhan Baran

İskeçe KİNAL Milletvekili

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27875-milletvekili-burhan-baranin-acili-gunu
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28940-milletvekili-burhan-baran-da-patladi-yeter-artik

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...