Doktor Petridis: Şahinliler artık evde kalmaları gerektiğini anladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doktor Petridis: Şahinliler artık evde kalmaları gerektiğini anladı

Şahin (Ehinos) Sağlık Ocağı Müdürü Dr. Dimitris Petridis sıkı karantina altına alınan köyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ERT Komotini Devlet Radyosu’ndan Maria Nikolau’ya konuşan Petridis yaklaşık otuz yıldır İskeçe’nin dağlık bölgesinde görev yapıyor.

Kovid-19 pandemisinin başlarında köy zaten 22 günlük bir karantinaya girmişti” diyen Petridis “İkinci karantina huzursuzluk yarattı ve çok sayıda tepkiye yol açtı. Ben karantinaya karşıydım” ifadelerini kullanıyor ve ekliyor:

“İnsanlar artık, sadece ve sadece bu kötülüğün köyden uzaklaşması için eksiden olduğundan daha katı bir şekilde evde kalması gerektiğinin farkına vardı. Artık gelip test yaptırmak istemeye başladılar. Bugün dört test yaptık, yarın 11 test yapacağız. Tüm bunlar ortaya çıkan vakaların izini sürdükten sonra yapılan testler”

Tecrübeli doktor Şahin’e ilk karantinanın kaldırılmasının Ramazan Bayramı’na denk geldiğini hatırlatırken, bayram süresince yapılan ev ziyaretlerinin vakalardaki artışa sebebiyet vermiş olabileceğini söylüyor.

“Belki köyde de vakalar vardı ve ben olduğuna inanıyorum. Ancak şu veya bu nedenden dolayı Sağlık Ocağı’na gelmek istemiyorlardı” diyen Petridis şu ifadeleri kullanıyor:

“Damgalanmak istemiyorlardı veya korona belirtileriyle Sağlık Ocağı’na gidenlere korona vakası gibi muamele yapılıp hastaneye, oradan da Dedeağaç Hastanesi’ne gönderildiğin biliyorlardı”

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumunun (EODY) ilk üç günde Şahin’de yaklaşık 180 test yaptığını belirten Sağlık Ocağı Müdürü “İnsanların antikor testi yaptırmak istediğini görüyorum. Çünkü vakalar sadece bir bölgede bulunmuyor, köyün içine yayılmış durumda” ifadelerini kullanıyor.

Köyde başka ülkelerde çalışanların olduğunu ve bu insanların yurtdışına çıkmak istediklerini de anlatan Dimitris Petridis “Bildiğim kadarıyla yurtdışından gelenlerin sayısı çok değil. Bildiklerim Atina üzerinden geldiler, orada test yaptırdılar. Test sonuçları pozitif çıkanları 14 gün karantinada tuttuktan sonra köye gönderdiler” şeklinde konuşuyor.

Fotoğraf: Maria Nikolau

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...