Vitsas İskeçe’de konuştu: Yunanistan’ın sınırları ihlal edilemez - Azınlıkça
Uncategorized

Vitsas İskeçe’de konuştu: Yunanistan’ın sınırları ihlal edilemez

Vitsas İskeçe’de konuştu: Yunanistan’ın sınırları ihlal edilemez

İskeçe’yi (Xanthi) 30 Ocak Pazartesi günü ziyaret eden Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas, SYRIZA İl Örgütünün etkinliğinde konuştu.

Yargıtay’ın (Arios Pagos) darbecilikle suçlanan 8 Türk askerini Türkiye’ye iade etmeme kararını yorumlayan Savunma Bakan Yardımcısı Vitsas “Karara sinirlenenler bir sakinleşsin. Yunanistan, adalet duygusu ve uluslararası kurallara ve insan haklarına saygısı yüksek bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

“Burada bulunmam hasebiyle, Yunan sınırları dışında her yöne bir mesaj göndermek isterim” ifadelerini kullanan Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Vitsas, İskeçe’de yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yunanistan’ın kara, deniz ve hava sınırları ihlal edilemez ve ihlal edilemez olmaya devam edecektir. Sınırlarımızı hiçbir müzakere masasına yatırmayacağız. Ülkemizin ulusal bağımsızlığı bize başkaları tarafından verilmedi, Yunan halkının mücadeleleri ve yıllar süregelen fedakârlıklarıyla kazanıldı. Bunları izleyen antlaşmalar, bu mücadeleleri tasdik etti. Bölgemizdeki mevcut sınırları belirleyen antlaşmaları sorgulamak, sorgulayanlar tarafından güç değil, güçsüzlük ifadesidir”.

Dimitris Vitsas son olarak “Yunanistan için insanları, tarihi, izlediği barış dostu politika, diğer ülkelerle dostluk ve işbirliği politikası, her şeyden önce uluslararası hukuk kurallarına saygı politikası, temel insan haklarına saygı sadece Yunanlar için değil her insan için güç teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et