Miçotakis’ten turizm mesajı: Yunanistan’a gelin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten turizm mesajı: Yunanistan’a gelin

Başbakan Kiryakos Miçotakis Yunanistan’ın günbatımıyla meşhur adalarından Santorini’de yabancı basın mensuplarına turizmle ilgili demeç verdi.

Koronavirüs tehlikesinin geçmediğini vurgulayan Başbakan Miçotakis “özel bir yaza gerekli hazırlıkları yaparak ve güvenlik önlemlerini ön plana çıkararak başladıklarını” söyledi ve ekledi:

Yunanistan, daha öncekilerine benzemeyen bir yaza hazırlanıyor. Pandemi yaşam tarzımızı, çalışma şeklimizi, birbirimizle selamlaşmamızı hatta tatilin simgesi olan ülkemizin namını koruma şeklimizi daha değiştirdi”

Normalleşme sürecine geçildiğini ve bu durumun hiçbir şekilde kalıcı olmayacağını ifade eden Miçotakis “Yunan yazı sadece muhteşem bir günbatımı değildir, aynı zamanda bir görüştür. Hiçbir şey bizden bu duyguları alamaz” dedi.

Yunanistan’ın kapılarının açık olduğunu belirten Başbakan şöyle konuştu:

“Turizm, Yunan ekonomisi için çok önemlidir. Bu yıl turizm sezonu yaşayacak olmamız yoğun çaba ve emeklerin sonucudur”

Yunanistan’ın güvenli turizm destinasyonu olduğunu yabancı mensuplarına aktaran Miçootakis “Bizi Yunanistan’ın dünyanın bir numaralı turizm destinasyonu olması değil, güvenli bir destinasyon olması ilgilendiriyor. Turizm modelini değiştirmemiz ve merkeze sürdürülebilirliği koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yaz boyunca da koronavirüsle ilgili bütün senaryolara karşı hazırlıklı olduğunu dile getiren Kiryakos Miçotakis, herkesi bu yaz tatili için Yunanistan’a davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...