«Τάφος» η Βιστωνίδα για εκατοντάδες πουλιά - Azınlıkça
Uncategorized

«Τάφος» η Βιστωνίδα για εκατοντάδες πουλιά

«Τάφος» η Βιστωνίδα για εκατοντάδες πουλιά

Προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Ανοίγει τα μάτια του, τα φτερά του, μετά κάνει ένα βήμα και κολλά πάλι στις όχθες της Ξηρολίμνης.

Ένας από τους πολλούς κύκνους, όπως και άλλα είδη πτηνών, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη Λίμνη Βιστωνίδα και στο ευρύτερο σύμπλεγμα των λιμνοθαλασσών.

«Γνωρίζουμε για τους θανάτους των πουλιών. Έχουν απόλυτο δίκαιο οι κάτοικοι της περιοχής. Όντως ο βαρύς χειμώνας φέτος δημιούργησε πρόβλημα, αν σκεφτούμε ότι η περιοχή ήταν καλυμμένη για αρκετό διάστημα με χιόνι και πάγο, τα πουλιά δεν είχαν τροφή και το κρύο ήταν δριμύ, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά δεν άντεξαν και πέθαναν» δηλώνει η κα Ευτέρπη Πατετσίνη βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης στην ΕΡΤ Κομοτηνής και παράλληλα, σπεύδει να σημειώσει ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι θάνατοι των πτηνών να οφείλονται στον ιό της γρίπης.

Οι υπεύθυνοι του Φορέα ενημέρωσαν τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συλλεχθεί ένα σωστό δείγμα, είναι κάπως δύσκολο, γιατί για να μπορέσει το δείγμα να μας δείξει αν είναι θετικό στο ιό, πρέπει να είναι σχετικά πρόσφατο, δηλαδή το πολύ- τριών τεσσάρων ημερών από τότε που προήλθε ο θάνατος. Υπήρξε σήμερα εκ νέου επικοινωνία του Φορέα και αυτοί που είναι αρμόδιοι θα πάρουνε το δείγμα, ώστε να δούμε αν όντως κάποιοι θάνατοι είναι σχετικοί με τον ιό της γρίπης».

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.