Teste devam: İskeçe’de yaptığımız onca fedakarlık boşa giderse yazık olur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Teste devam: İskeçe’de yaptığımız onca fedakarlık boşa giderse yazık olur

İskeçe’de (Xanthi) dün çıkan 15 yeni korona vakası sonrası alınan önlemlerin akabinde bugün hükümet yetkilileri bölgeyi ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiodras bugün Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile birlikte İskeçe’deydi.

“İskeçe’de ortaya çıkan vakalar, bilinen bilimsel yöntemle ele alınacak” ifadelerini kullanan Tsiodras sözlerini şöyle sürdürdü:

“Korona kurallarına uyma konusunda bir gevşeme yaşandı. İnsanlar yoruldu. Ancak yapılan onca fedakarlık boşa giderse yazık olur”

Yerel yöneticilerle yapılan toplantıda İskeçe ve Şahin (Ehinos) bölgesiyle ilgili alınan yeni tedbirler maya yatırıldı.

Vatandaşların bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Tsiodras “özellikle de durumun ciddiyetini kabullenmeyen gençlerin ikna edilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ise İskeçe İli ve Şahin’le ilgili alınan önlemlerin katı bir şekilde uygulanması gerektiğini söylerken, 7 gün sonra tekrar durum değerlendirmesi yapılacağını ifade etti.

Yeni vakaların ekseriyetle belirtisiz ortaya çıkan vakalardan ibaret olduğunu dile getiren Hardalias, Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu EODY ekibinin bölgede kalarak test yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28582-iskece-ve-sahine-yine-korona-yasaklari-geldi-iste-detaylar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...