Flamburaris: IMF ile Schaueble Yunanistan için anlaşmazsa, Avrupa’yı dağıtırlar - Azınlıkça
Uncategorized

Flamburaris: IMF ile Schaueble Yunanistan için anlaşmazsa, Avrupa’yı dağıtırlar

Flamburaris: IMF ile Schaueble Yunanistan için anlaşmazsa, Avrupa’yı dağıtırlar

Devlet Bakanı Alekos Flamburaris vatandaşları yeni önlemler ihtimalinden korkmamaya davet ederken, sadece üzerinde anlaşmaya varılan önlemlerin uygulanacağını söyledi.

Flamburaris, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble arasında Yunanistan konusundaki tutumunun tehlikeli olduğuna dikkat çekerek “Avrupalı ortaklarımız ve IMF, Yunanistan’ı desteklememek konusunda ısrar ederse, Avrupa’yı kayalıklara sürüklerler” değerlendirmesini yaptı.

Ancak, müzakerelerde uzlaşma sağlanacağından iyimser olduğunu dile getiren Devlet Bakanı, Yunanistan yararına bir çözüm bulunacağından umutlu olduğunu ifade etti.

SKAI televizyon kanalına konuşan Flamburaris bütçe fazlasının azalma ihtimali olmadığını bunun da maaş ve emekli maaşlarının kesintiye uğramayacağı anlamına geldiğini söyledi ve ekledi “2018 yılında otomatik kesicinin de aktif hale geleceğinden korkmuyorum. Hükümetin, anlaşmaya varılan program çerçevesinde uyguladığı mali politika, mali boşluğun olmasına yer bırakmıyor”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et