Adonis Georgiadis Yahudilerden özür diledi - Azınlıkça
Uncategorized

Adonis Georgiadis Yahudilerden özür diledi

Adonis Georgiadis Yahudilerden özür diledi

Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle ND Partisi Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis Yahudilerden özür diledi.

Georgiadis kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda geçmişte “Yahudilere karşı saygısızlık yapan insanların görüşlerine katıldığı ve tahammül ettiği” için özür diledi. Georgiadis açıklamasının bir başka bölümünde ise “Kostas Plevris’in Yahudilere hakaret içeren kitabını desteklediğim ve tanıttığım için de son derece üzgünüm” ifadelerini kullandı.

“Antisemitizmin demokrasimizde ve kültürümüzde yeri olmadığına inanıyorum” ifadelerine açıklamasında yer veren Georgiadis “Yahudi halkına yönelik holokost çağdaş kültürümüzün en büyük ayıbıdır. Yahudi halkının fedasıyla demokrasi, ırkçılık karşıtlığı ve halklar arasında eşitlik ve özgürlük daha da güçlenmiştir” ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

Mionis: Georgiadis’in özrü, Yunan toplumunun tamamı için çok önemlidir

İsrail-Yunanistan Ticaret Odası Başkanı, Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency Eşbaşkanı ve İsrail Anti Defamation League Konseyi Başkanı Sabi Mionis Georgiadis’in açıklamalarını yorumladı.

Mionis “Adonis Georgiadis’in Yahudi halkından özür dilemesinin, sadece Yahudi cemaati için değil Yunan toplumunun tamamı için önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et