Mosialos: 30 vaka var diye İskeçe kapatılmayacaktır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mosialos: 30 vaka var diye İskeçe kapatılmayacaktır

LSE Sağlık Politikası Profesörü İlias Mosialos gerek Yunanistan geneli gerekse de yerelde her yerin yeniden kapatılmasından (lockdown) kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Yunanistan’da hükümet koronavirüsle ilgili yerel düzeyde önlemler alınabileceğini açıklarken, Prof. Mosialos hiçbir şekilde her yerin yeniden kapatılması önleminin alınmaması gerektiğini söylüyor.

Dört günde çıkan yeni 97 vakayı yorumlayan İlias Mosialos şöyle konuştu:

“Panik yapılmamalı ancak her şekilde hazırlıklı ve tetikte olunmalı. Ülkemizde yaşanana ben ‘önlem paradoksu’ diyorum. Ülkedeki düşük vaka sayısı vatandaşların bir kesiminin şartların gerektirdiğinden fazla rahatlamasına yol açtı”

LSE Sağlık Politikası Profesörü İlias Mosialos
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28442-yunanistanda-koronayla-ilgili-yerel-yasak-ve-kapatmalar-gelebilir

Prof Mosialos açıklamalarının devamında ise “Galiba sorun yok diye düşünülmeye başlandı. Herkes böyle yaptı demiyorum, ancak halkın önemli bir kesimi böyle düşüyor. Maske zorunluluğu önleminde olduğu gibi halkın bir bölümü bu kurallara uymuyor” ifadelerini kullandı.

Hiçbir şekilde her yerin yeniden kapatılmaması gerektiğini hatta yerel düzeyde bile bundan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Mosialos şunları söyledi:

“Koronavirüsle mücadele ve vaka sayısının azaltılması stratejisi yaşlılara ve hassas toplum gruplarına odaklanmalı. Solunum cihazına bağlı olanların sayısında artış olsaydı endişe büyük olurdu. Bir bölgede vaka sayısı artarsa buna yerel düzeyde bakmalıyız. Akıllıca önlemler almalıyız. 30 vaka var diye İskeçe kapatılmayacaktır ”

LSE Sağlık Politikası Profesörü İlias Mosialos

London School of Economics Profesörü son olarak şöyle konuştu:

“Eğer dikkatli olursak, ülkenin bir ilinde bazı vakalar ortaya çıktı diye lockdown’a gerek kalmayacak. Eğer vaka sayısı bu seviyelerde seyrederse endişe edilecek bir durum yok. Bilim insanları vakaların artacağı değerlendirmesinde bulunuyor. Ancak vakalar gençlerde görülürse büyük sorun yaşamayacağız”

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28439-korona-sonuclari-iskece-2-mustafcova-22-inhanli-5-bulustra-0

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bugün en çok korona vakası İskeçe’de görüldü: 29 yeni vaka

Worth reading...