Yunan Dışişleri: 15 Haziran’a kadar gelen herkese test yapılacak ve karantina devam edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dışişleri: 15 Haziran’a kadar gelen herkese test yapılacak ve karantina devam edecek

Foto: azınlıkça

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada 15 Haziran’a kadar yapılacak korona test sonucuna göre 14 günlük zorunlu karantina sürecinin devam edeceği bildirildi.

Yunanistan’ın 15 Haziran sonrası 29 ülkeye sınırlarını açma kararı almasıyla birlikte 15 Haziran’a kadar zorunlu karantina sürecinin geçerli olup olmayacağı merak ediliyordu.

15 HAZİRAN’A KADAR GELEN HERKESE KORONA TESTİ YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “15 Haziran’a kadar Yunanistan’a gelecek herkese, uyruğuna bakmaksızın, hatta Yunan vatandaşlarına bile, korona testi yapılacağı” kaydedildi.

Test sonuçları negatif çıkanların kendilerini evlerinde 7 gün boyunca izole etmeleri gerekiyor.

Test sonuçları pozitif çıkanların ise 14 gün boyunca zorunlu olarak karantina altına alınmaları gerekecek.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27810-yunanistanin-15-haziranda-sinirlarini-acacagi-29-ulke-belli-oldu

Hatırlanacağı üzere Yunan Turizm Bakanlığı Yunanistan’ın 15 Haziran’dan itibaren hangi ülkeden gelecek turistlere sınırlarını açacağını duyurmuştu. Türkiye’nin yer almadığı listede 29 ülke yer alırken, bu ülkelerden gelen turistler Atina ve Selanik Havaalanlarına direkt uçuşlarla gelebilecekler. 29 ülkeden gelecek turistlere ayrıca havalimanlarında spot kontroller yapılacak ve karantina süreci uygulanmayacak.

15 Haziran’da sınırlar açıldığında Yunanistan’ın turist kabul edeceği 29 ülke şöyle: Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Almanya, Danimarka, İsviçre, Estonya, Japonya, İsrail, Çin, Hırvatistan, Kıbrıs, Letonya, Lübnan, Litvanya, Malta, Karadağ, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, Macaristan, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...