Yunan Savunma Bakanı: Türk sınırında alarm sona ermedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Savunma Bakanı: Türk sınırında alarm sona ermedi

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos Evros’taki Yunan – Türk sınırında göçmen akınlarına karşı yapılan hazırlıklardan söz etti.

“En ufak hazırlıksız yakalanma ihtimali olmaması için plan yapıyoruz ve gerekli önlemleri alıyoruz” ifadelerini kullanan Savunma Bakanı “Evros’taki doğal engellere takviye ediyoruz ve bunlardan en önemlisi de örülen yeni çittir” dedi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27599-micotakis-turkler-bu-yuzden-asabi

SKAI televizyonuna konuşan Panayotopulos rehavete kapılmadıklarını belirterek “yapılan bazı açıklamalar özellikle de kara sınırlarımızda yeniden bir baskıyla karşılaşacağımıza işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Hazırlanıyoruz bütün ihtimalleri inceliyoruz, işimizi yapıyoruz. Yunan Silahlı Kuvvetleri Mart ayında görevini yaptı, yapmaya devam ediyor ve devam edecektir. Yunanistan sınırlarını koruyor ve güvenliğe kavuşturuyor”

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos

Panayotopulos Mart ayında Evros’taki Türk – Yunan sınırında yaşanan göçmen krizi sonrası krizin yatışmasıyla birlikte alarm durumunun sona ermediğini dile getirdi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27746-eski-savunma-bakani-turkler-egede-kayaliklarimiza-cikarsa-yerle-bir-edilmeli

“Türklerin Evros’ta Yunan toprağını işgal ettiği” yönündeki haberlere ve akabinde Yunanistan’daki tartışmalara da değinen Savunma Bakanı şunları söyledi:

Tüm bu tartışma yabancı basında çıkan bir yalan haberden başladı ve yurtiçindeki tartışmada burada başladı. Her şeye açıklık getirildiğini düşünüyorum, hiçbir yabancı güç tarafından topraklarımızın işgali söz konusu değildir

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27687-dendias-turkiyenin-hibrit-tehdit-olarak-kullandigi-gocmen-akinlarina-karsi-celik-cit-orecegiz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...