Δύο κλοπές σε δυο μέρες σε μικρό χωριό Ροδόπης - Azınlıkça
Uncategorized

Δύο κλοπές σε δυο μέρες σε μικρό χωριό Ροδόπης

Δύο κλοπές σε δυο μέρες σε μικρό χωριό Ροδόπης

Δυο κλοπές στη διάρκεια δύο ημερών είναι πολλές για ένα μικρό χωριό της Ροδόπης, ένα χωριό μερικών δεκάδων κατοίκων στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων. Στην Αετοκορυφή του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών σημειώθηκαν οι κλοπές, δύο στον αριθμό σε διάστημα δύο διαδοχικών ημερών.

Τα συμβάντα σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών, με συνέπεια να προκληθεί αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων, που αισθάνονται απροστάτευτοι.

Στην πρώτη περίπτωση οι άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι ηλικιωμένου άνδρα. Ο άνδρας που ζει μόνος του στην Αετοκορυφή έλειπε από το χωριό, καθώς είχε μεταβεί στην κόρη του που ζει εκτός Ροδόπης για να την επισκεφτεί. Οι κλέφτες βρήκαν την ευκαιρία και γνωρίζοντας, πιθανόν, ότι το σπίτι είναι άδειο εισέβαλλαν μέσα σε αυτό. Οι κλέφτες άνοιξαν με λοστό το ξύλινο παντζούρι και στη συνέχεια παραβίασαν το παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι. Προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό αναζητώντας κάτι πολύτιμο και αποχώρησαν ανενόχλητοι χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία τους. Μόνο όταν ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης επέστρεψε στο σπίτι του στην Αετοκορυφή διαπίστωσε τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο συγκεκριμένος δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα κλοπής. Άλλες δύο φορές έγινε στόχος και μάλιστα όταν μετέβαινε στις Σάπες για να επισκεφτεί την λαϊκή αγορά της Παρασκευής. Σαν να τον παρακολουθούσαν και ήξεραν πότε έλειπε, μαρτυρούν κάτοικοι του οικισμού.

Λίγες ώρες πέρασαν από τη διάρρηξη στο σπίτι του ηλικιωμένου στην Αετοκορυφή και ένα ακόμα σπίτι έγινε στόχος κλεφτών. Το πρωί της επομένης, η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα απορρίμματα στον κοντινότερο κάδο και από εκεί μετέβη σε γειτονικό σπίτι. Εκεί παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά και επέστρεψε πίσω.

Στο μεταξύ ο ηλικιωμένος σύζυγός της βρίσκονταν στο σπίτι και κοιμόταν. Στο διάστημα αυτό οι άγνωστοι εισήλθαν μέσα στο σπίτι και φροντίζοντας να μην ξυπνήσουν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, πήραν χρήματα. Περίπου 500 ευρώ υπήρχαν στο σπίτι σε πορτοφόλι και μερικά ψιλά σε συρτάρι επίπλου. Όταν η γυναίκα θέλησε να πάρει λεφτά από το συρτάρι για να πληρώσει το ψωμί, τότε κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής. Τα λεφτά είχαν κάνει «φτερά».-

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.