Daha fazla pazarcıya ruhsat verilmesini istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Daha fazla pazarcıya ruhsat verilmesini istedi

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis Üyesi Av. Cihan İmamoğlı Rodop ilindeki halk pazarlarında yeni ruhsatların verilmesini talep etti.

Eyalet Meclis toplantısında konuyla ilgili soru önergesi sunan İmamoğlu “Halk pazarlarında çok sayıda boş yer var ve bu yerlerde kaçak ticaret yapılıyor” ifadelerini kullanarak neden yıllardır halk pazarlarındaki yerler için daha fazla ruhsat verilmediğini sordu.

Halk pazarlarının genişletilmesini ve daha çok pazarcıya ruhsat verilmesini talep eden Eyalet Meclis Üyesi İmamoğlu “eyalet yönetiminin üreticilerin yerel ürünlerini rekabetçi şartlar atlında satabilmeleri için halk pazarlarının genişletilmesine yönelik ne tür planları olduğunu” sordu.

Cihan İmamoğlu yerel bir radyoya konu hakkında yaptığı açıklamada ise “Yetkili Eyalet Başkan Yardımcısı cevabında Tamamlanmış Eyalet Yerel Yönetim Bilişim Sistemi (OPSPA) tamamen değiştirilmeden yeni ruhsatların verilemeyeceğini söyledi” dedi ve ekledi:

“Ancak ilgili kanunun ikinci maddesini okumayı unuttu. İkinci maddede ise Bakan’ın kararıyla yeni ruhsatlar verilebileceği ifade ediliyor”.

Cihan İmamoğlu – Eyalet Meclis Üyesi

İmamoğlu Yaka kirazı, Kuşlanlı (Ksilagani) sarımsağı, Musacık (Mirtiski) patatesi gibi yerel ürünlerini satmak isteyen vatandaşların olduğunu anca ruhsat alamadıkları için başka yollara başvurmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Eyalet Meclisi’nde konuyla ilgili yapılan tartışmadan çıkan sonuca göre yakın gelecekte yeni halk pazarı ruhsatları verilmesine yeşil ışık çıkması pek mümkün görülmüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...