Yassıköy’de şimdi de Mümin - Amucas kavgası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy’de şimdi de Mümin – Amucas kavgası

Rodop iline bağlı Yassıköy (İasmos) Belediyesi’nde bu kez başkan Önder Mümin ile anamuhalefet listesi başkanı Kiryakos Amucas tartıştı.

İkili arasındaki tartışma “Orama Anaggenisis” (Yeniden Doğuş Vizyonu) Listesi Başkanı Kiryakos Amucas’ın açıklamalarıyla başladı.

Amucas “Belediye Başkanı Önder Mümin’in ocak ayından bu yana muhalefet kanadındaki muhtarlardan imza yetkinsini almakla” suçluyor.

“Makedonya-Trakya İdari Sekreterliği’nin bu karara karşı yapılan itirazı kabul ettiğini” belirten Amucas “Mümin’in karara uymadığını ve vatandaşlara sunulan hizmette sorunlar yaratmaya devam ettiğini” dile getirdi.

Kiryakos Amucas ayrıca “Belediye Başkanı Mümin’in iki belediye başkan yardımcısını bir ay görevden uzaklaştırdığını, şimdi yine kendi kararıyla belediye başkan yardımcılarının yetkilerini aldığını ve böylece vatandaşların günlük sorunlarının çözümünü zorlaştırdığını” ifade ediyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26675-yassikoyde-onder-mumin-ve-ismet-kadinin-para-ve-mulkleri-aciklandi

Önder Mümin’i “koronavirüsle mücadelede görevini yapan tek belediye başkanıymış gibi kendisini övmekle” suçlayan Amucas şu ifadeleri kullandı:

“Belediye Başkanı Önder Mümin kendi reklamını yapmaya ve hükümdar gibi davranmaya devam ediyor”

Kiryakos Amucas

Amucas’ın yönelttiği suçlama ve eleştirilere cevap veren Mümin “Çok şükür ki sn. Amucas 8 ay sonra belediyenin belediye başkanı ve bizim listemiz İleri tarafından yönetildiğini idrak etti” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Son 10 yıldır olduğu gibi 31 Aralık 2023 tarihine kadar da anamuhalefet lideri olarak görevini tamamlayacak. Muhalefet olarak durumları zorladığı, düşüncülerini dayattığı ve yasal olmadan belediyeyi ortaklaşa yönettiği dönemler geri gelmemek üzere sona erdi”.

“Vatandaşların seçimlerde kararını verdiğini ve işlerin değiştiğini” söyleyen Mümin şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlar için çok şükür ki işler değişti, ancak Amucas maalesef artık ayda bir kez yazılı açıklama yapmakla sınırlı kalacak”

Önder Mümin

Belediye başkan yardımcılarının yetkilerini kendi şahsında toplanmasıyla ilgili olarak ise “yetkilerin kendisine belediye hizmetlerinin daha verimli ve aralıksız işlemesi için aktardığını” dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...