Yunanistan’da kabine değişikliği senaryoları gündemde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kabine değişikliği senaryoları gündemde

Yunanistan’da iktidarda 10 ayını tamamlayan Miçotakis hükümeti ile ilgili kabine değişikliği senaryoları gündeme gelmeye başladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’e olası bir kabine değişikliğinin artıları ve eksileriyle ilgili sık sık farklı görüş ve raporlar sunulduğu kaydediliyor.

Ancak Başbakan şimdilik bu konudaki düşüncelerini ve özellikle de kabineye sokabileceği yeni isimleri gizli tutmayı yeğliyor.

İefimerida haber sitesi, kabine değişikliğine karar verilmesi durumunda bunu Temmuz ayında yapılabileceğini kaydediyor.

Başbakan Miçotakis’in şu anda önceliği koronavirüs yasaklarını kademeli olarak kaldırarak ekonominin yeniden başlamasını sağlamak.

Başbakanlık’ta yapılan görüşmelerde daha çok koronavirüs krizinin sonuçlarına ve krizden zarar gören çalışanların desteklenmesine odaklanılıyor.

Bu görüşmelerin sıkça yapılması, önümüzdeki aylarda erken seçime gidilebileceği yönündeki senaryoların da gündemde kalmasına yol açıyor.

Kiryakos Miçotakis ise bakanlarını ve bakan yardımcılarını yakından takip ederek değerlendirmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgınında ve Evros’ta (Meriç) Yunan-Türk sınırındaki göçmen krizinde gösterilen başarılı idarenin Kiryakos Miçotakis’in ve hükümetin elini güçlendirdiği yorumları yapılıyor.

Şimdi kabine değişikliğine gidilmesini savunanlar ise, koronavirüs salgınının düşüşte olduğu dönemde yeni bakanların görevlerini daha kolay öğrenebileceği ve Eylüle kadar izlenecek politikaları hazırlayabilecekleri görüşünü dile getiriyor.

Ayrıca bazı bakan yardımcılarının başarısız hamlelerinin, kartların yeniden karılmasıyla düzeltilebileceğini ifade ediyorlar.

Karşı tarafta ise, salgın devam ederken ve ekonomi yaralarını henüz sarmamışken kabine değişikliğine gidilmesinin doğru olmayacağını savunanlar var.

Koronavirüs tehlikesi bittikten sonra kabine değişikliğine gidilmesi gerektiğini savunanlar, yazın yapılacak bu hamlenin iletişim politikası açısından da fayda getirmeyeceğini savunuyorlar.

Ayrıca ND hükümetinde bir yıpranma söz konusu olmadığını ve gerektiğinde siyasi havayı değiştirme kozunun bu şekilde harcanmaması gerektiği görüşünü beyan ediyorlar.

İefimerida’nın analizinde son olarak şu ifadeler dikkat çekiyor:

“Her halükarda kesin olan tek şey var: Bıçak da karpuz da Miçotakis’in elinde. Hamlenin ne zaman ve ne boyutta yapılacağına o karar verecek.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...