Πάγωσαν και πέθαναν από το κρύο τα αρνιά - Azınlıkça
Uncategorized

Πάγωσαν και πέθαναν από το κρύο τα αρνιά

Πάγωσαν και πέθαναν από το κρύο τα αρνιά

Τελικά, «εμηνούσε μεγάλο κακό» για τους κτηνοτρόφους του Νομού Ροδόπης, ο «βοριάς που τ’ αρνάκια παγώνει», αφού τα πάγωσε στην κυριολεξία, όμως οι ιδιοκτήτες τους παραμένουν αβοήθητοι.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο κος Δαμιανός Κουγιουρούκης που είναι κτηνοτρόφος στον οικισμό του Αρσακείου, από τις πολικές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών έχασε περίπου 100 ζώα (είτε από θανάτους ενήλικων ζώων, είτε από πρόωρες γεννήσεις λόγω κρύου).

Το ζήτημα όμως είναι ότι παρόλο που απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές για τη ζημία που έπαθε, όπως όλα δείχνουν, ο ΕΛΓΑ δεν θα χορηγήσει αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους που τα ζώα τους πέθαναν από το κρύο, καθώς θα έπρεπε να τους παρείχαν θέρμανση!

Το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ επισημαίνει και ο πάρεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης, Μαργαρίτης Θεολόγου.

“Ο ΕΛΓΑ στην Κομοτηνή δεν έχει ενημερωθεί επίσημα. Όταν είναι ακραία καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να έχουν αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι” δηλώνει ο κος Θεολόγου και τονίζει σε όλους τους συναδέλφους του ότι πρέπει να δηλώνουν τις απώλειες τους ακόμη και αν μέχρι στιγμής ο ΕΛΓΑ δηλώνει ότι δεν αποζημιώνονται. Το θέμα είναι να συγκεντρωθούν όλες οι απώλειες και να υπάρξει γενικευμένη διεκδίκηση.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.