Yunanistan’da sınıflara kamera yerleştirilmeyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da sınıflara kamera yerleştirilmeyecek

Yunanistan’da Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle getirmeyi planladığı ve eğitim camiasından büyük tepki gören yasal düzenlemeyle ilgili açıklama yayınladı.

Eğitim Bakanlığı, koronavirüs gibi salgınlarda çocukların eğitimden mahrum kalmaması için uzaktan eğitimle süreciyle ilgili yasal düzenleme hazırlıyor.

Eğitim camiasından ise özellikle kişisel verilerin korunması ve derslerin kamerayla kayıt altına alınması gibi konularda son günlerde yoğun tepkiler geldi.

Bunun üzerine Eğitim Bakanlığı soru-cevap şeklinde yayınladığı açıklamayla, yasal düzenlemeye açıklık getirmeye çalıştı.

O soru ve cevapların bir bölümü şöyle:

Uzaktan eğitim normal eğitimin yerini mi alıyor?

Tabiî ki de hayır. Çağdaş uzaktan eğitim, canlı eğitimin yerini alamaz. Uzaktan eğitim, çocukların olağanüstü durumlarda eğitim sürecinden uzak kalmamaları için faydaları bir araçtır.

Sınıftaki derslerin kamerayla kayıt altına alınması öngörülüyor mu?

Hayır. Yasal düzenleme yaşadığımız salgın gibi epidemilerde sadece öğrencilere aynı anda ses ve görüntünün canlı olarak aktarılmasına izin veriyor. Dersin kayıt altına alınması yasak.

Sınıflara kamera yerleştirilip dersler kayıt altına mı alınacak?

Hayır. Sınıflara hiçbir kamera yerleştirilmeyecek. Uzaktan eğitim sürecinde kullanılan donanım, yani bilgisayar, tablet veya cep telefonu kullanılacak.

İsteyen herkes sınıfa bağlanabilecek mi?

Hayır. Evde kalan öğrencilerin evden derse katılmaları için gerekli link eğitimci tarafından sadece bu öğrencilere verilecek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...